от Борис Воденичаров
През 1990 – те промяната беше във въздуха! Промяната всъщност беше с главно П и ние я усещахме всякак. Освен всичко което излезе от кутията на Пандора и Рога на изобилието на пазара се пръкнаха и книгите-игри. И първата игра бе Огнената пустиня. След това легендата се затъркаля, за да се превърне в мит цели 30 години по – късно.
Как след всичките си приключения Дърваря е заживял щастливо? А щастлив ли е бил? Защо вълшебника Сиян е живял в гората? А доволни ли са били всички останали? Тридесет години след Промяната дали всички харесваме това което ни се случи? Колко от нас са още живи за да оценят? А в книгите игри дали има Промяна?
Толкова много въпроси!
С преклонение пред господин Любомир Николов, реших да опиша какво се е случило в една паралелна реалност където Дърваря е името на главния герой и където тридесет години по – късно света продължава да се върти и още как!
Някой важни уточнения за да не останем взаимно разочаровани:
1. Тази книга игра не е за хора със слаби сърца или такива особено мислене. Ако лесно се огорчавате, чувствате се объркани и не знаете защо сте живи не четете нататък, защото това ще усили вашата тревожност.
Книгата игра НЕ Е препоръчителна за лица под 18 годишна възраст освен ако не четат самата книга игра акомпанирани от възрастен индивид, което би трябвало да е още по – неудобно от първия вариант.
2. Това което четете е напълно безплатен откъс, който ще се разпространява само от сайта gamebooks.bg.
Тъй като тази част все още не е официално завършена се очаква да има всякакви нелогизми, силогизми, правописни грешки (за къде без тях), пунктуационни грешки и... на последно място има уверен съм и много липсващи членове.
Ако решите, че нещо не е както трябва и е добре да го споделите с мен пишете ми на профила ми в сайта където се разпространява книгата.
3. Книгата игра е в процес на изграждане затова всякакви коментари са желани за да повлияят в нейното бъдещо развитие. Може и в лицевата книга където ще публикувам депеша относно това демо.
4. Правата.
Права и разрешение за всичко може да искате от мен автора. Цялото действие се развива в паралелна вселена, тридесет години по – късно, където някой имена са същите, а други са сменени за благозвучие.
Всички песни и стихчета са по – мотиви от различни творци, които са упоменати както изисква закона. За повече информация в сайта лекс.бг има закон за авторското право и сродните му права и там е обяснено, защо Дунавското хоро, не е народно, а частно хоро и други работи са загатнати също.
5. Къде е Дневника!
Дневника е сложна материя (няма майтап) и той се изготвя накрая на книгата. Точно тази се очаква да има огромен дневник, който освен обичайните показатели, предмети и какво ли още не ще има графи и за още четири различни приключения!
Затова ви предлагам следното. Изиграйте играта като отбелязвате всички точки, предмети, пари, думи, целувки и прочее нещица, които ви сполетят и после ги пренесете в оригиналния дневник на книгата.
6. Каква е бойната система.
Бойната система в тази книга игра е толкова сложна, че още не е измислено име за нея.
Нека я наречем предметно – ситуационна! При дадена ситуация, не кой да е друг, а автора предлага да се използват определени предмети (ако ги имаш е добре) и ако ги нямаш или не искаш да ги използваш има обяснение как се провежда битка срещу конкретния персонаж. Края на битката също е упоменат при какви условия се случва.
7. Все още нито едно дърво не е отсечено, нито е газ е горен в пещи за това ДЕМО, затова моля оценете го и пратете линк на Грета в Лапландия за да ми направете реклама.
8. Благодарности!
Благодаря на господин Николов, че ни открехна за книгите игри, създаде нещо невиждано и накрая се оттегли във върха на своята слава за да пише стихове за деца, така както всеки мъдрец би желал да бъде запомнен.
Благодаря на Дамян Христов ака Ян ГамДжи. Ян е уникален персонаж. Той живее в изгнание в Разград и благодарение на него има Втора вълна на книгите игри в България.
Той лансира благодарение на своя форум автори като А. Торов, Неделчо Богданов, Джордж Ал и моя милост Борис И. Воденичаров.
Преди няколко години той написа едно демо наречено Бягство призори, което ме разтърси дълбоко. Така след няколко години реших да опиша така каквото бих искал да го видя аз. Това демо е благодарение на неговата творба, като мога да кажа, че повтарям цялата му идея и я поднасям по – един различен начин.
Благодаря и на Вилиан, който създаде този сайт. Това е сайта за книги игри, които АЗ исках да чета за да бъда в приключение в което героя си ТИ.