Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

(ДЕМО) 30 години по-късно

Аватар
Mr. Green
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 23
Регистриран на: 14 Яну 2023, 13:23
Местоположение: Planet Earth

(ДЕМО) 30 години по-късно

"30-години по късно..."
от Борис ВоденичаровПрез 1990 – те промяната беше във въздуха! Промяната всъщност беше с главно П и ние я усещахме всякак. Освен всичко което излезе от кутията на Пандора и Рога на изобилието на пазара се пръкнаха и книгите-игри. И първата игра бе Огнената пустиня. След това легендата се затъркаля, за да се превърне в мит цели 30 години по – късно.
Как след всичките си приключения Дърваря е заживял щастливо? А щастлив ли е бил? Защо вълшебника Сиян е живял в гората? А доволни ли са били всички останали? Тридесет години след Промяната дали всички харесваме това което ни се случи? Колко от нас са още живи за да оценят? А в книгите игри дали има Промяна?
Толкова много въпроси!
С преклонение пред господин Любомир Николов, реших да опиша какво се е случило в една паралелна реалност където Дърваря е името на главния герой и където тридесет години по – късно света продължава да се върти и още как!

Някой важни уточнения за да не останем взаимно разочаровани:

1. Тази книга игра не е за хора със слаби сърца или такива особено мислене. Ако лесно се огорчавате, чувствате се объркани и не знаете защо сте живи не четете нататък, защото това ще усили вашата тревожност.
Книгата игра НЕ Е препоръчителна за лица под 18 годишна възраст освен ако не четат самата книга игра акомпанирани от възрастен индивид, което би трябвало да е още по – неудобно от първия вариант.

2. Това което четете е напълно безплатен откъс, който ще се разпространява само от сайта gamebooks.bg.
Тъй като тази част все още не е официално завършена се очаква да има всякакви нелогизми, силогизми, правописни грешки (за къде без тях), пунктуационни грешки и... на последно място има уверен съм и много липсващи членове.
Ако решите, че нещо не е както трябва и е добре да го споделите с мен пишете ми на профила ми в сайта където се разпространява книгата.

3. Книгата игра е в процес на изграждане затова всякакви коментари са желани за да повлияят в нейното бъдещо развитие. Може и в лицевата книга където ще публикувам депеша относно това демо.

4. Правата.
Права и разрешение за всичко може да искате от мен автора. Цялото действие се развива в паралелна вселена, тридесет години по – късно, където някой имена са същите, а други са сменени за благозвучие.
Всички песни и стихчета са по – мотиви от различни творци, които са упоменати както изисква закона. За повече информация в сайта лекс.бг има закон за авторското право и сродните му права и там е обяснено, защо Дунавското хоро, не е народно, а частно хоро и други работи са загатнати също.

5. Къде е Дневника!
Дневника е сложна материя (няма майтап) и той се изготвя накрая на книгата. Точно тази се очаква да има огромен дневник, който освен обичайните показатели, предмети и какво ли още не ще има графи и за още четири различни приключения!
Затова ви предлагам следното. Изиграйте играта като отбелязвате всички точки, предмети, пари, думи, целувки и прочее нещица, които ви сполетят и после ги пренесете в оригиналния дневник на книгата.

6. Каква е бойната система.
Бойната система в тази книга игра е толкова сложна, че още не е измислено име за нея.
Нека я наречем предметно – ситуационна! При дадена ситуация, не кой да е друг, а автора предлага да се използват определени предмети (ако ги имаш е добре) и ако ги нямаш или не искаш да ги използваш има обяснение как се провежда битка срещу конкретния персонаж. Края на битката също е упоменат при какви условия се случва.

7. Все още нито едно дърво не е отсечено, нито е газ е горен в пещи за това ДЕМО, затова моля оценете го и пратете линк на Грета в Лапландия за да ми направете реклама.

8. Благодарности!
Благодаря на господин Николов, че ни открехна за книгите игри, създаде нещо невиждано и накрая се оттегли във върха на своята слава за да пише стихове за деца, така както всеки мъдрец би желал да бъде запомнен.
Благодаря на Дамян Христов ака Ян ГамДжи. Ян е уникален персонаж. Той живее в изгнание в Разград и благодарение на него има Втора вълна на книгите игри в България.

Той лансира благодарение на своя форум автори като А. Торов, Неделчо Богданов, Джордж Ал и моя милост Борис И. Воденичаров.
Преди няколко години той написа едно демо наречено Бягство призори, което ме разтърси дълбоко. Така след няколко години реших да опиша така каквото бих искал да го видя аз. Това демо е благодарение на неговата творба, като мога да кажа, че повтарям цялата му идея и я поднасям по – един различен начин.
Благодаря и на Вилиан, който създаде този сайт. Това е сайта за книги игри, които АЗ исках да чета за да бъда в приключение в което героя си ТИ.
GeorgeAl
Тарикат
Тарикат
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Мар 2022, 19:09

Re: (ДЕМО) 30 години по-късно

Борис Воденичаров (Рахвин) постоянно успява да ме изненада. Всеки път като си помисля, че го познавам той ме опровергава. Случаят не е изключение. Противно на хаотичните му постове във форума, Рахвин за втори път успява да направи интересна игра, с много голяма вариативност на приключение. Виждам че също като в „30 минути в бъдещето“ той желае да направи една интроспекция на миналото. Но докато „30 минути..“ бе поглед как би изглеждало бъдещето, на човека от миналото, тук Б. Воденичаров е надградил себе си. В книгата „след 30 години“ виждаме алтернативна версия на всички книги на Колин за дърваря. :hi: В някакъв смисъл това е един алтернативен прочит на Б.Воденичаров за нашето съвремие. Добрите герои от нашето детство внезапно се оказват лоши, а лошите (най-добрият пример е със Сиян – от мъдър и благороден вълшебник до секс насилник и манипулатор). Много ми хареса, че има препратки към всички книги на Колин – от Тиквеняк, до Зардинакс и Агамор. Допадна ми също миникуеста с извънземните, както и механиката със старият и новият морал, както и с привличането. Композиционно книгата ми напомни на „Искам“ на Робърт Блонд (незавършен разказ в един от последните броеве на сп. МЕГАИГРА) и донякъде – на „Истинска магия“ и „Нещо някакво такова“ на Р. Уилко. „След още 30 години“ прелива от свеж хумор.
С нетърпение ще чакам развитие на този проект.
Аватар
Rahvin
Автор
Автор
Мнения: 448
Регистриран на: 21 Май 2011, 01:30

Re: (ДЕМО) 30 години по-късно

Приятно съм изненадан от ревюто... очаквах някакъв интерес на форума, но там явно се гледа механика сякаш...

Само искам да добавя нещо важно...

Сияна твърди че Сиан е насилник, защото баба и е казала така на майка и, а майка к на нея. Тъй като Сиан е умрял, а единствения свидетел за връзката му е Емилия си самият ти при условие че си бил в едно разклонение на Миналото е твърде трудно за момента да му сложим табелата...
всъщност 30 години по късно носи същият заряд на 30 минути... аз не съм имал идея да пиша за соца и да го възхвалявам или тровя, исках да напиша за едно огледало от миналото към бъдещето, бях малко или много шокиран че всъщност повечето коментари бяха за или против като се използваше идеята, че съм привърженик или противник на соца. Имаше една дама, която пък не и допадна 91 псалом.... така че като в залата на смешните огледала вадя друго огледало и го поставям в рамка. Дали ще възприемете изкривената реалност или огледалото е съвършено преценете сами.

Отделно това е демо... идеята е ако някой не му харесва нещо или иска информация, каквото и да е - да пише тук.

Какво обещавам.

Хартиена книга години по късно...

Илюстрации вероятно от аи... за съжаление парите не са проблем но човешкият материал е....

Преработка на самото демо в най скоро време
Най-малкото, ако ще се заливате с изпражнения, не виждам защо трябва да пръскате и читателите.
Рахвин, съжалявам, че съм оправдал очакванията ти. Всеки автор само може да си мечтае за щедър меценат като теб, още повече такъв, дето не само има пари, а има и много познания, обща култура и изобщо е отвсякъде завършена личност. Когато ти чета мненията, често ми се налага да осъзная, че съм безкрайно далеч от теб в интелектуално отношение и никога няма да успея да те разбера, да не говорим пък да се изразя достатъчно членоразделно, че да усвоиш плахите ми наченки на идеи.
Публикувай отговор

Обратно към “Проекти”