Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

The Curse of Wickedy-Wick Castle - Android

Книги-игри притворени за четене на смартфона
spawn222
Тарикат
Тарикат
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Яну 2023, 08:40

The Curse of Wickedy-Wick Castle - Android

The Curse of Wickedy-Wick Castle e добре познатата книга-игра от миналото Проклятието на замъка Муш-Мурок на Колин Уолъмбъри, преведена и адаптирана за Англоговоряща публика. Една от най-любимите ми от детството с която съм прекарал поне 50 прочита! Едва ли има епизод на който не съм попадал и то без да хитрувам. Заглавието беше избрано на случаен принцип от една страна и в последствие си остана заради симплистичната природа и липса на усложнени битки, които да се добавят към играта. Точно това е което е адаптирано, а именно липсва дневник и карта от оригиналната книга, но при тестването се оказа, че ако използвате добрата си съвест и предимно помните с колко жълтици разполагате без да слъгвате, няма никакви проблеми да изиграете приключението докрая.

Всичко с изключение на текста в играта е лично моя разработка. Макар някой от нещата да са намерени безплатно в интернет, все пак имаха нужда от дигитална преработка, галерията е сътворена с MidJourney AI v4. В момемнта в който кажи-речи цялата галерия беше генерирана останаха няколко дигитални минутки, които обаче не бяха достатъчни и за 1 рендер.

Съжалявам само, че не е безплатна. Това са любимите неща на Българина. Безплатното и евтиното. Ама евтиното е и малко отровно, да не говорим за безплатното... Може би било добре да се направи безплатна и да се сложат реклами би казал някой? Разбира се. Просто едночасово приключение би станало, час и половина с рекламите които ще ви развалят удоволствието на всеки 3 епизода.

Приложението е платено поради простата причина, че си има разходи по разработката му и от друга страна, имам мили чувства към автора на текста. Не притежавам хвърчащ лист с права за разпространение, които между другото и без това доколкото разбирам авторите ги дават безплатно, понеже трудно ще се монетизират трудове от преди над 20 години, та все тая... Има доста хора, които разпространяват текстовете и без да се съобразяват с това. Ако това е някакъв голям проблем, то той винаги е присъствал на наша почва, просто никой не го притеснява, докато пиратството му предлага комфортната безплатност, която убива бизнеса на някой друг. В конкретният случай се монетиризра нещо, от което вече не могат да се изкарат пари. Важното е че имам силно намерение да си стиснем ръцете с Колин и да получи каквото реши за уместно.

Хубавтото в случая за тези от вас които желаят да играят приключението "free" е че Google позволява да си вземете парите обратно през първите 48 часа, а тя играта отнема около час. Самата разработка, за да се стигне до Google Play създаде една поредица от проблеми, която ме прекара през екзистенциална криза. На този етап, ако не се приеме добре съм съвсем съгласен да бъде свалена и лишена от съществуване.

Постарал съм се хумора в играта да не се загуби в превода, и колкото повече познания имате по Английски, толкова повече смешни референции ще намерите в него. Въпреки, че тук главната цел е западният пазар. Барон Hobbledehoy се превежда грубо, като барон Развейх*й и такива ми ти работи.

Можете да разгледате приложението тук:

https://play.google.com/store/apps/deta ... icksCastle
Аватар
Mr. Green
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 23
Регистриран на: 14 Яну 2023, 13:23
Местоположение: Planet Earth

Re: The Curse of Wickedy-Wick Castle - Android

Добре дошъл във форума!

Играта изглежда страхотно, поздравления за дизайна и създаването й като цяло.
Правилно си се ориентирал към една от най-забавните книги-игри на Колин. :lol:

Изображение

Безплатното не винаги означаво лошо, особено когато пускаш нещо ново на пазара и реално нямаш много сваляния или ревюта на продукта.
Като цяло аз бих пуснал аппа за тестване и коментари в ограничена група от хора, преди да му искам някакви пари, защото бъгове никога не са изключени, а и ние сме си чувствителни към парата, но това, разбира се, е изцяло по волята на разработчика.

Бих те посъветвал също така да се свържеш с автора за да получиш макар и формалното му съгласие. Вярно е, че по принцип много малко от авторите отказват да предоставят права за безплатно разпространение, особено на творби, които са писани преди толкова много време, но тук се касае за покупко-продажба и предполагам никой не би се изкефил да види как книгата му се продава под някаква форма без той да знае за това.

Другата ми забележка е в използването на MidJourney, особено когато стана ясно, че този AI-то всъщност компилира снимките, които извлича от нета, което на практика, без разрешение от създателите на съдържанието, си е пиратство.

А всъщност защо не пуснеш играта и на български? :?
Публикувай отговор

Обратно към “Книги-игри за Android/iOS”