Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.
ОЗ - Говори ли странно Огнян?
- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
Re: ОЗ - Говори ли странно Огнян?
Верно бе, не видях нагоре... Старост, нерадост... 

Да си кажа ясно мнението по въпроса, за да не решите, че се спотайвам.
Не одобрявам начина, по който беше започната дискусията. Нямам против лиричните излияния на хора, които са настроени срещу мен. Хапливият език може да е и украшение на някое мнение, зависи от уменията на автора. Но когато критикуваш, нормално е да положиш старание да изложиш ясно тезата си и да приложиш аргументи. Да бъркаш имената на героите и да преиначаваш "обича да се изразява странно" в "Говори ли странно Огнян?" за мен е неприемлив начин за критика. Некултурно е и да отговаряш на забележките за неточност с нови нападки, вместо с извинение за допусната неточност:
Ето как стана. Изразът в увода ми хареса, не се сдържах да го вкарам. Съмненията, че ми се е получил случайно, са необосновани. Можех още там да кажа, че "понякога използва странни изрази", вместо сегашното описание. И да съм успял да вкарам някой странен израз в казаното от Огнян по-нататък, не е на нивото на началното изречение.
Съгласен съм, че ОЗ не блести с литературната си част. Но не мисля, че литературната част е толкова зле, че да не става за нищо. Нито пък, че в една книга-игра литературата е по-важна от играта.
Не одобрявам начина, по който беше започната дискусията. Нямам против лиричните излияния на хора, които са настроени срещу мен. Хапливият език може да е и украшение на някое мнение, зависи от уменията на автора. Но когато критикуваш, нормално е да положиш старание да изложиш ясно тезата си и да приложиш аргументи. Да бъркаш имената на героите и да преиначаваш "обича да се изразява странно" в "Говори ли странно Огнян?" за мен е неприемлив начин за критика. Некултурно е и да отговаряш на забележките за неточност с нови нападки, вместо с извинение за допусната неточност:
За странните изрази, които Огнян обича да употребява... Винаги мога да парирам агресията с простото измъкване, че да обичаш да правиш нещо не означава, че го правиш често. Не помня вече ОЗ, но дори и само в увода да е бил странния израз, формално не съм в издънка.Факта, че обърках Огнян с Асен, Борис с Огнян, Вълко с Лиско, според ММ е защото съм идиот. Според мен е, защото всички са еднакви и роботизирани.
Ето как стана. Изразът в увода ми хареса, не се сдържах да го вкарам. Съмненията, че ми се е получил случайно, са необосновани. Можех още там да кажа, че "понякога използва странни изрази", вместо сегашното описание. И да съм успял да вкарам някой странен израз в казаното от Огнян по-нататък, не е на нивото на началното изречение.
Съгласен съм, че ОЗ не блести с литературната си част. Но не мисля, че литературната част е толкова зле, че да не става за нищо. Нито пък, че в една книга-игра литературата е по-важна от играта.
Хубаво е да се спрат тези приказки за групата около ММ. Мит е това, няма такава група. Има група хора, които направиха СКИ. Аз не съм сред тях. Харесва ми това, което правят, надявам се да ги подкрепя в начинанията им с две добри книги-игри.
Доволен съм от отговора. Благодаря!
"На крив автор, читателите са му криви"
"Форумни избиратели, кьорави ги раждат"
Форумни поговорки.
"Форумни избиратели, кьорави ги раждат"
Форумни поговорки.