Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

Blood of the Zombies - коментари

Публикувай отговор
Аватар
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Мнения: 1811
Регистриран на: 13 Фев 2011, 14:07

Re: Blood of the Zombies - коментари

В ентусиазирания си мазохизъм любителите на игри с много зарове, безсъдържателни слепи "избори" и безкрайни шансове за бърз провал сигурно не са обърнали особено внимание на текста. На мен пък само един поглед върху страниците с правилата ми беше достатъчен, за да видя преводачески решения, които будят недоумение. Machine gun по принцип e картечница, но в българския превод на "Кръвта на зомбитата" се представя като автомат, което е по-леко оръжие. По-интересно е как Stamina represents how strong you are се е превърнало в изкуственото и безсмислено в контекста на играта Издръжливостта представлява колко си жизнен във всеки един момент.
Аватар
Pe6ka_S_Mnenie
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Мнения: 5423
Регистриран на: 13 Яну 2011, 17:20

Re: Blood of the Zombies - коментари

На епизод 284 липсва едната възможна препратка (тази към 157).
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник
Мнения: 6830
Регистриран на: 14 Яну 2011, 20:09

Re: Blood of the Zombies - коментари

Тъй, започвам писането тук, пък ако някой прецени че става за темата с ревюта да свирка.

Като начало влизате в ролята на нашия съфорумник Калоянски. Пишете дисертация на тема "Свръх естествените същества в нашия бит" и хойкате посвета в издирването на гореспоменатите, за да им вземете интервю. За жалост доста често удряте на камък. муумите в египет мълчат като 2000 годишни мъртъвци и дума не обелват. Някакъв Персей бастисал минотавара едно 1000+ години преди да наминеш. Драконите по изландсите чукари се оказват брътвежи на наквасени абуригени... въобще ич не върви дисертацията. Добре, че един авер на папата ти вдъхва надежда като ти показва скрижали за сатанисти иначе аха аха да се откажеш. Въпросните сатанисти се оказват група елмота, които си връзват бас колони за главите и слушат някоя си Алис Купър. И така лутайки се напред назад попадаш китна Румъния, където месните зевзеци Ханс и Юргенсон предлагат да ти покажат истински вампир. Пълна измама! Когато отваряш ковчега в криптата мъртвеца дори няма забит кол в гърдите, да не говорим, че дори леко не сияе щом го извличаш на дневна светлина. За сметка на това си заловен и вероятно изнасилен от някакви бабаити които те завличат в зандана на средновековен замък, където ти предоставят възможност да тренираш еквилибристика с кротони/кубети.
Когато най–сетне ти писва от местната кухня – предимно пача от свински уши, започва и твоето приключение в домът на любезния домакин с типичното румънско име - Юрген.

Как се справих Аз?
321 бастисани зомбита
38 начален живот
1(-7) краен живот, втората стойност, е без чиитването.
Две смърти при шанс 50:50
Два пъти съм чиитнал: първия път когатоси ползвах страницата с 2–те 5-ци и втори път когато текста ми каза че си изпускам пистолета (един от 3–те които носех) и направо гръмнах финалния немъртав с походната картечница.
Гранатите ги ползвах без изрично указание в текста: мятам гранатата, махам жертвите от нея и откривам огън по сганта.
Използвах подсказката, че без скрипец и макара няма как да се мине играта – да наистина няма как, а въпросното се взима в самото начало.

За самото приключение, в следващ пост.
Публикувай отговор

Обратно към “Други”