Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

Кампания на Книги-Игри.НЕТ: от Големи за Малки деца!

Публикувай отговор
Аватар
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник

Re: Кампания на Книги-Игри.НЕТ: от Големи за Малки деца!

Или с Вилорп, или с мен.
- Заспивай, под леглото ти няма нищо.
- Той е зад теб...

http://satanicslayer.blogspot.com/
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

От "екипа на Призвание герой" (a.k.a. Сдружение книги-игри) направихме дарение 10 книги за ДДФУ Луковит (дом за деца с физически увреждания). Разбира се заслугата е на хората, включили се в тази инициатива с дарение или организация, а нашата роля беше само да се свържем с дома.
http://milostiv.org/324

Децата са точно в най-подходящия за книгите-игри възрастов диапазон, специални благодарности на Красимира, която помогна с организацията и обеща да чете книгите на тези деца, които не могат.

Изображение
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Браво Саше! Книжки с доста дневници си подбрал, та напомни ми ка ще се виждаме пак да ти донеса и такива без.
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

Ами гледах пак по-лесничките да са (като системи), ама нямах чак такъв избор, то това са 10 от 15-тината при мен. Като (ако) дойдат отзивите ще видим дали са били прекалено сложни.
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Завръщането на наследника е с липсваща препратка =/. Мацката трябва да излъже (да каже че е помогнала на рицаря), за да продължи играта.
Аватар
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник

Спасе приготви ми някакви книги, но без Нинджа и Ловец на вампири, за да ги дам на Свободната книжарница на 24 май, който ще е пред Иван Вазов.
И по възможност да се видим или да ми ги оставиш при Вонамарак.
- Заспивай, под леглото ти няма нищо.
- Той е зад теб...

http://satanicslayer.blogspot.com/
Аватар
comics_ross
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Доколкото разбирам по инициативата се работи от над 3 години. Спас е супер активен и заслужава огромно уважение за усилията, които полага. Адмирации разбира се и към всички даряващи книжки.

Интересно ми е обаче дали някой има преки наблюдения за резултатите от тази кампания? Тано ми разказа, че на първото участие след старта на инициативата са дарени близо 1000 книги (!). Никсата също беше писал, че на предходния Базар в НДК не е имало дете, което да се е спряло на щанда и да не си е тръгнало с подарък. Т.е. книжките са достигнали до хиляди деца.

Има ли такива, които се връщат и си купуват КИ от „новата вълна“?

Може би е добре да се направят флаери с адреса на форума от едната страна и на Legacy of Kreya от другата (заради on-line поръчките и информацията за новите заглавия). Казвайте на децата, че тук могат да прочетат голяма част от книжките, които са издадени през 90-те. Нали това е една от основните цели на дигитализацията – новите читатели да имат възможност да се запознаят с жанра по достъпен начин.

Насърчавайте децата да посетят отново щанда при следващо събитие и да споделят впечатленията от книжката, която са получили. Ако се върнат ги попитайте дали са прочели някое от дигитализираните заглавия. Ако дете идва 1-2 пъти в годината, за да си вземе една безплатна книжка, това дали означава, че подаръците отиват по предназначение? Много хора са склонни да взимат всичко, за което не трябва да плащат. Дигитализираните заглавия също влизат в тази категория, но тъй като не са материални някак си не се ценят.

Ако наистина има запалени деца, то именно в разговор с тях може да се определи какво харесва съответната възрастова група. Това би било много полезно и за авторите. Факт е, че част от заглавията в „новата вълна“ определено не са подходящи за малките читатели. Може да се окаже, че има интерес, но няма книги, които да са насочени към децата, които са на съответната възраст. Веднага се сещам за книга като „Замъкът на таласъмите“. Такава определено липсва, а може би нещо подобно би спечелило 10-годишните за жанра.

Наясно съм, че написаното от мен може би вече се прави или е правено, но все пак реших да споделя и моите разсъждения по темата. В никакъв случай не целя даване на акъл и намеса в работата на хората, които знам, че правят всичко от идеалистични подбуди.

P.S. На финала бих искал да помоля администраторите, собственикът на форума и Шангри да обсъдят отново въпроса с дигитализираните от него заглавия. В момента книгите, които са най-подходящи за деца не са достъпни за четене (издадените от „Аполо прес“, „Замъкът на таласъмите“, „Господаря на мрака“ и т.н.).
Аватар
Branimer
Свръхразум
Свръхразум

Може би е добре да се направят флаери с адреса на форума от едната страна и на Legacy of Kreya от другата (заради on-line поръчките и информацията за новите заглавия). Казвайте на децата, че тук могат да прочетат голяма част от книжките, които са издадени през 90-те.

Правено е вече, още преди 2-3 години.
Изображение
Аватар
comics_ross
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Branimer написа:
Може би е добре да се направят флаери с адреса на форума от едната страна и на Legacy of Kreya от другата (заради on-line поръчките и информацията за новите заглавия). Казвайте на децата, че тук могат да прочетат голяма част от книжките, които са издадени през 90-те.

Правено е вече, още преди 2-3 години.

Бях останал с впечатление, че преди 2-3 години не е имало много дигитализирани заглавия.

Още по-добре, ако е правено. Може би тогава хората, които взимат активно участие в този процес ще могат да споделят какви са им впечатленията и има ли обратна връзка.
Аватар
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум

Аз не съм забелязал някое 12 - 14 годишно момче/момиче да дойде на форума и да почне да разпитва. Пък може и да има, знам ли. :?
КОНКУРС ЗА КНИГА – ИГРА „ТАЛАСЪМИЯ” 2015г.
viewtopic.php?f=144&t=4186
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

На последния панаир на книгата доста от децата довличаха родителите си и като ги питах дали са чели книга-игра казваха: Да на минали панаир даже ви подарихте. Повечето изврънкваха родителите да им вземат нещо то новите книжки.
На всички заглавия от кампанията слагам печата на кампанията на който го има и адреса на сайта (.net).
Тано се опитва колкото му е по силите и свободното време да качва дигитализираните заглавия на сайта.
В момента се опитвам да запазвам поне по едно читаво заглавие в кампанията та да се получи нещо като библиотечан фонд.
Отзиви от официални канали не знам да сме получавали.
Имаше идея да се отпечати нещо, като катологче на новите книги-игри и то стокойно може да се слага и в подаряваните книжки. Въпросът е какво трябва да включва каталогчето и как да е оформено.

пп. Роска, силно надценяваш усилията на Спас, активността не чак толкова =)
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива от Големи за Малки деца”