Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

Зомбокалипсис, коментарна

Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

Re: Зомбокалипсис, коментарна

За 1 минута се минават 200 метра с леко подтичване ;)
Освен това не е ясно колко точно време е минало и т.н.
Аватар
TheVaka
Суперагент
Суперагент

Pe6ka_S_Mnenie написа:Ще има ли продължение?

Дано да няма :oops:
Котарака е къде къде по-интересен за мен и там мисля,че трябва се съсредоточат нещата.
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

Историята е планувана в четири части, за момента ще се фокусирам върху Котарака, защото Зомбокалипсиса е много сегментиран и се харесва на малка част от хората. Иначе често си нахвърлям записки за сцени за продълженията, не съм го зарязал като проект.
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

ПП. Истината е, че друг написа Зомбокалипсиса и просто използвахме моя псевдоним...

ПП2. Добре де, аз си я написах, ама можеше да мине това в тези размирни конспиративни времена.
Monevwww
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Ал Торо написа:Историята е планувана в четири части, за момента ще се фокусирам върху Котарака, защото Зомбокалипсиса е много сегментиран и се харесва на малка част от хората. Иначе често си нахвърлям записки за сцени за продълженията, не съм го зарязал като проект.

За фен на зомбитата смея да твърдя че съм от тази малка част ;)
Аватар
xenox
Автор
Автор

Аз не съм фен на зомбита, но разказът е написан майсторски, забавен е, иновативен, изглежда по-голям от обема си, чете се леко.
Аватар
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник

Сашо, дай аз да ти напиша продължението. Взимам Monewwwwwwwwwww, който май си пада зомбомен като мен да ми помага. Само кажи колко епизода го искаш. Няма да променям системата, която си измислил.
- Заспивай, под леглото ти няма нищо.
- Той е зад теб...

http://satanicslayer.blogspot.com/
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

Чувствай се свободен да пишеш каквото ти е приятно по системата, "сетинга" и ако искаш, по самата история, ако може така да се нарече :) Аз гледам много позитивно на такива неща, не мога да обещая единствено, че го водя като "официално продължение" и че няма да си продължа аз историята от там, откъдето свършва. Естествено ако направиш някакъв бестселър, няма да имам избор :D
По-удобно ми се струва да напишеш нещо паралелно, все пак, но ти си решаваш.
Аватар
Arya
Тарикат
Тарикат

Зомбокалипсисът е мега сексистки... и много смешен. На мен ми хареса.
Специални поздравления за това изречение:
(За да не е спойлер:) Края на епизод 97. :grin: Въобще не го очаквах.

П.П. Някъде по темите мернах, че се обсъжда неудобството със заровете. Тъй като и аз нямах достоверни предположения къде съм ги затрила си изтеглих приложение на телефона, което имитира 1,2 или 3 хвърлени зара. Нищо излишно и много удобно.
Аватар
Ziik
Асасин
Асасин

На мен Зомбокалипсиса ми допадна изключително много, и всъщност ми хареса това, че не е развит характера на спътниците в подробности. За мен поне се получава нещо в стил играта XCOM или флаш игричката Rebuild 2, където играча сам си развива в главата характера и историята на всеки от героите.

Самото хвърляне на зарове го правих online, което прави нещата много бързи и интуитивни, не знам как ще е с реални зарове. Dice Pool системите са ми едни от любимите, така че тук няма грешка.

Наблегнато е повече на игра отколкото на описания - очаквах точно това и много ми хареса. Имах усещането, че играя card game, в която тегля Event и Challenge карти и си създавам историята, без тя да е написана директно, а някак си генерирана от събраните условия. Включително стават бруални сцени като:

[spoiler]Втурване през глава към изхода от мола докато зад мен става кървава баня и зомбитата правят трите деца на пихтия.[/spoiler]
Неща като тези и случайните спътници добавят на играта стойност за преиграване.

Надявам се в бъдеще да излезе продължение на бял свят. Единствената ми забележка е краткостта на разказа. Тъй като "книгата" не разчита на литература, това би създало предпоставка за повече епизоди в продължението с повече игра, върху неголям обем страници. Може би само да се засилят малко кървавите описания.

П.С. Поздравления за информираните избори..[spoiler]препъващо се зомби на ескалатора и т.н.[/spoiler]...малко книги-игри го правят като хората.
Аватар
kaloyannk
Автор
Автор

Наскоро прочетох "Зомбокалипсис". Смея да твърдя, че съм тесен познавач на свръхестественото, така че темата е като детска игра за мен. Като начало искам да поздравя автора за динамичния екшън, обратите и многото избори. Въобще нито за момент не скучах. Но имам една конкретна забележка - защо трябваше действието да се развива в МОЛ? Мисля, че е трябвало да използваш някаква друга сграда - примерно Партийния дом?!? А защо не и героят да бяга гонен от ужасяващите тълпи демонични изчадия из цяла София? Знам че в затворено помещение е по-лесно, но дай повече мащаб на действието.

Абе хареса ми, особено епизода с бабата. Чакам още от същото.

Имам и конкретен въпрос към теб, Торо. Вярваш ли в съществуването на подобни демонични създания като зомбитата? Наскоро имах разговор с един католически свещеник точно пред портите на Сикстинската капела. Той ми довери, че в архивите на Ватикана се пазели, подчертавам, "ясни и необорими доказателства", че зомбита са съществували в древността. Според него те са проникнали в южната част на Европа по време на Великото преселение на народите и са били отделно племе също като германите, готите, осготите, вандалите и прочие други езичници.

Не знам как да тълкувам думите му. Останох леко озадачен, но не искам да влизам в подобен диспут. Какво мислиш ти по този въпрос?
Уповавам се на Бог
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

kaloyannk написа:Въобще нито за момент не скучах. Но имам една конкретна забележка - защо трябваше действието да се развива в МОЛ?
А защо не и героят да бяга гонен от ужасяващите тълпи демонични изчадия из цяла София? Знам че в затворено помещение е по-лесно, но дай повече мащаб на действието.

Втората част е "Зомбокалипсис: по улиците". Измислени са доста сцени от нея, но в момента ми е съмнително да продъжла с поредицата, стилът е тясно таргетиран и въпреки че се хареса наистина много от хората, на които трябваше да се хареса, други пък останаха доста разочаровани.
Подобно на ММ и "Отново заедно" (въобще реакцията на тематиката), чиято книга беше едновременно най-харесваната и най-нехаресваната в ПГ2, това не ми е достатъчно - искам да зарадвам поне едно от 70-80% от хората, на които е попаднала книгата, то повече не е и възможно. (Аналогията с ММ е моя приумица, може вижданията му всъщност да нямат нищо общо с моите).

Имам и конкретен въпрос към теб, Торо. Вярваш ли в съществуването на подобни демонични създания като зомбитата? Наскоро имах разговор с един католически свещеник точно пред портите на Сикстинската капела. Той ми довери, че в архивите на Ватикана се пазели, подчертавам, "ясни и необорими доказателства", че зомбита са съществували в древността. Според него те са проникнали в южната част на Европа по време на Великото преселение на народите и са били отделно племе също като германите, готите, осготите, вандалите и прочие други езичници.

Не знам как да тълкувам думите му. Останох леко озадачен, но не искам да влизам в подобен диспут. Какво мислиш ти по този въпрос?

Разбира се, че вярвам, книгата е писана по действителен случай, само съм сменил имената.
Аватар
Mindcrime
Автор
Автор

Аз също вярвам, че експериментът или трябва да бъде оставен да умре, или да се развие в нещо сериозно. Понеже в книгите-игри е трудно да напишеш Великата Българска Книга-Игра (звучи претенциозно и жалко), по-добре е вторият продукт от серията да взема най-доброто от експеримента и да е насочен към по-широка аудитория.
Хубаво е да се спрат тези приказки за групата около ММ. Мит е това, няма такава група. Има група хора, които направиха СКИ. Аз не съм сред тях. Харесва ми това, което правят, надявам се да ги подкрепя в начинанията им с две добри книги-игри.
Аватар
Ал Торо
Автор
Автор

Да, Зомбокалипсис 2 е вероятно да е по-добър от 1, но въпреки това част от хората не биха го харесали така или иначе заради спецификите му, а други са си дори предубедени.
Публикувай отговор

Обратно към “Призвание Герой 1”