Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.
„Да намериш Дракон” - коментарна
- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
Re: „Да намериш Дракон” - коментарна
Адмирации и за принципа на рандомизация - дето се вика, зара пак ще търкулнеш, ама иди разправяй, че понеделник е всъщност сряда. 

Wukong написа:А все още не съм намирал Дракона но презех бялата крепост (всъщност само нея се мъчех да завзема отначало)
С „легенда” ли я превзе или издебна докато нямаше никой в къщи?
Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
Криво-ляво - до успешен край.
Момчета, не знам дали има смисъл да се пише ревю за книгата - ясно е, че е най-добрата в сборника.
Майтапи, разни весели предизвикателства, не толкова весели моменти, помитане на ливадата с елферастчета - кефец от всякъде. 
Май даже ще я преигравам пак, че не успях да видя всичко - Дракон ме заклещи като минах за втори път над централното квадратче.

Момчета, не знам дали има смисъл да се пише ревю за книгата - ясно е, че е най-добрата в сборника.

Май даже ще я преигравам пак, че не успях да видя всичко - Дракон ме заклещи като минах за втори път над централното квадратче.

Винаги има смисъл да се пише ревю. Без това то къде ще разберем за елферасчетата? да не говорим че алконавтите по същия начин се появиха.
Цвят за модериране
И на мен най-ми хареса, има интересна система тип Пустинен Огън (само че много по изпипана) с обикаляне и човъркане, има и много майтапи които уви не ги схванах чак всичките защото явно са вътрешни но пък тези които разбрах ме усмихнаха широко. Всъщност още си я чета докато останалите от сборника ги четох веднъж и дотам.
А докопа ли се до някоя титла, я се похвали пред строя! =)
Цвят за модериране
Re: Коя е любимата ви хумористична книга-игра?
Efix7 написа:Още ли никой не е намерил „легенда”?
Пешката я намери Бре. Или щеше да я намери ако не го бяха пребили като елферестче.
Цвят за модериране
Пешка публикувай дневника иначе не ти вярвам 

- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
Не съм намерил легенда. Слязох да сека дърва, и нарочно използвах брадва, защото видях илюстрацията на Сърт Vs. Елферастите. 

В епизод 65 искам да си похортувам с тролите или гномите, но ме праща на еп. 14 или 13? Аз ли не вдевам или има грешка?
Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.
Грешка е.
20 е за тролите 30 за гномите.
20 е за тролите 30 за гномите.
Цвят за модериране
- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
След като вече се бях подсигурил с копие с твърди корици, по коледните празници седнах на спокойствие, и се заех да превърна настоящата си бройка на ПГ2 в баница от игра. 
Естествено, най-здраво го отнесе "Да намериш Дракон"!
Мога да кажа, че се очертава да бъде препрочитан много пъти и в бъдеще!
Да нахвърлям още малко впечатления!
- Играта е страхотна! Почти шедьовър!
- Това, което пречи да бъде хептен шедьовър е малко безмисления "ръкав" с превземането на Бялата Крепост. (Какво му е якото? Играта свършва за нула време без право на обжалване - И без правото да я защитаваш от последвал набез на Гугрикх, само с шепа недоклани гоблини.)
- Което ме навежда на още два въпроса - на епизод 77 можеш да вземеш "мома", или "жена", но всъщност не взимаш "подкрепа"? Препратката за гизденето на гоблините е преди записването на думата, съдейки от факсимилния стил описан долу, не би трябвало "подкрепа" да се записва?
- Кодова дума "бум" обезмисля диверсията изцяло? (Еп.44 - ако имаш кодова дума "бум" минаваш деректно на т.3 - проверка за краен успех?)
- Тук там автора е пЕстил от текст в курсив. Особено ако опциите са повече от две (т.е. авторът е писал, както си говори обикновено). Например еп. 123, където "Иначе" всъщност трябва да се чете "Ако я имаш (кодовата дума), но денят е друг, то -> Епизод 140".
Естествено, това горе може да е част от хумора, не знам.
- Нямаше да е лошо преди финалната битка да бъде предупреден читателя да си остави едно количество гориво. Ей тъй, да не се излъже да влезе примерно с 500 единици...
- Набезите за брони и оръжия с оглед превръщането им в газ са малко безмислени. В най-добрия случай набега ти струва само -50 гориво, при което печелиш някаква мижава точка репутация.
- Толкова парлама зарад Бялата Крепост, що няма опция да опердашиш Черния Замък?
- Направи ми впечатление, че ако не се заседяваш никъде (минаваш-заминаваш), реално може да обиколиш картата в единствен ден?!
- Секторите Е за да пасне картинката на страницата ли са?
- Това да не е кулата на Копитото:

Естествено, най-здраво го отнесе "Да намериш Дракон"!

Да нахвърлям още малко впечатления!
- Играта е страхотна! Почти шедьовър!
- Това, което пречи да бъде хептен шедьовър е малко безмисления "ръкав" с превземането на Бялата Крепост. (Какво му е якото? Играта свършва за нула време без право на обжалване - И без правото да я защитаваш от последвал набез на Гугрикх, само с шепа недоклани гоблини.)
- Което ме навежда на още два въпроса - на епизод 77 можеш да вземеш "мома", или "жена", но всъщност не взимаш "подкрепа"? Препратката за гизденето на гоблините е преди записването на думата, съдейки от факсимилния стил описан долу, не би трябвало "подкрепа" да се записва?
- Кодова дума "бум" обезмисля диверсията изцяло? (Еп.44 - ако имаш кодова дума "бум" минаваш деректно на т.3 - проверка за краен успех?)
- Тук там автора е пЕстил от текст в курсив. Особено ако опциите са повече от две (т.е. авторът е писал, както си говори обикновено). Например еп. 123, където "Иначе" всъщност трябва да се чете "Ако я имаш (кодовата дума), но денят е друг, то -> Епизод 140".
Естествено, това горе може да е част от хумора, не знам.

- Нямаше да е лошо преди финалната битка да бъде предупреден читателя да си остави едно количество гориво. Ей тъй, да не се излъже да влезе примерно с 500 единици...
- Набезите за брони и оръжия с оглед превръщането им в газ са малко безмислени. В най-добрия случай набега ти струва само -50 гориво, при което печелиш някаква мижава точка репутация.
- Толкова парлама зарад Бялата Крепост, що няма опция да опердашиш Черния Замък?
- Направи ми впечатление, че ако не се заседяваш никъде (минаваш-заминаваш), реално може да обиколиш картата в единствен ден?!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Рони# Мейдей
- Автор
[08.01.2014 15:58:26] z.m.m. каза: Иве ти изказа ли се за дракона?
[08.01.2014 16:03:10] ivailowolfheart каза: Не, истината е, че не съм го разнищил
[08.01.2014 16:29:45] z.m.m. каза: Той е от мрежов тип та ако намериш време да го разцъкаш ще се радвам да коментираш.
[08.01.2014 16:34:19] ivailowolfheart каза: Трябва да намеря по някое време
[08.01.2014 16:34:57] ivailowolfheart каза: може да не обръщам внимание на дневника, но едно такова връщане към ласичеси сандбокс ще ми е полезно
[09:04:48] ivailowolfheart каза: Снощи пробвах книгата, но не успях много да се сработя с нея
[09:06:03] ivailowolfheart каза: Има твърде много механика на фона на екшъна. Спасе, мисля си, че картата е твърде голяма за такова приключение. В смисъл, искаше ми се да има повече случки в иначе интересния релеф, който си измислил.
[09:06:43] ivailowolfheart каза: Примерно, като минат през процепа, нашите да видят яйце от грифон, да се сбият с майката, да намерят отломки от Дракон...
[09:07:04] ivailowolfheart каза: Или в петролното блато да срещнат блатни чудовища
[09:07:34] ivailowolfheart каза: В гората да намерят дриада, която ги моли да не й секат дървото
[09:08:51] ivailowolfheart каза: Може би е по-добре да имаш 9 квадрата наситени със случки. Иначе, определено си на нивото на старите автори на КИ.
[09:09:15] ivailowolfheart каза: Ако има наследник на Джордж в Новата Вълна, това определено си ти!
[09:11:17] z.m.m. каза: (bow)
[09:11:31] z.m.m. каза: Ще го копнеш ли това в темата?
[09:11:40] ivailowolfheart каза: да
[09:11:56] z.m.m. каза: Да разбирам ли, че случките не са били достатъчни?
[09:12:47] ivailowolfheart каза: така ми се стори
http://www.amazon.com/xsmind-Path-of-Li ... 606&sr=1-1
The Path of Light Gamebook for Android
The Path of Light Gamebook for Android
Pe6ka_S_Mnenie написа: - Играта е страхотна! Почти шедьовър!
*покланящо се човече*
Като цяло дилемата тук беше дали да отрежа превземането на крепостта или да дам такава възможност на играча. Освен това във въпросния квадрант при наличие на крепост едва ли щеше да е най-интересно да ловиш никси пребивайки ги с лък. Крепоста също така е и веднъж част от историята на Рик и втори път препратка към продължението списано от Колин. Крепостта можеш да защитиш единствено ако си докопал кодовата дума легенда при превземането ѝ - демек избил си цвета на рицарството и северната армия. Всъщност самото превземане на крепостта те праща в друг времеви ръкав и трудно ще се вържат нещата ако после играеш и Грифона.
Тук наистина подредбата не е добра. Ето как е сега:
Код за потвърждение: Избери целия код
77
...
Докато спорите за терминологията, Гарган довтасва с новината, че вече е „уговорил” група доброволци. Щом вдига ръка, за да посочи към тях, те леко се присвиват. Също така ти показва един хуаранг, натъпкан във възголяма човешка броня, който поразително прилича на… гоблин в броня. Идеята на твоя първи помощник за дегизиране като човешки патрул принципно не е лоша. Ама принципно и вероятно ще отнеме много време, а и ще трябва да намалиш броя на екипажа си.
◘ Ако решиш да видиш има ли хляб в идеята му ►Епизод 87
Другият вариант е да наблегнеш на настоящите задачи. Запиши си кодовата дума „подкрепа” и избери кога ще нападнеш Бялата крепост:
◘ През нощта, осигуряваща ти прикритие и вероятно огнен обстрел от страна на противника ►Епизод 107
◘ През деня, гарантиращ ти отлична видимост и доволно количество будни защитници ►Епизод 117
И как трябва да е:
Код за потвърждение: Избери целия код
77
...
Докато спорите за терминологията, Гарган довтасва с новината, че вече е „уговорил” група доброволци. Щом вдига ръка, за да посочи към тях, те леко се присвиват. Също така ти показва един хуаранг, натъпкан във възголяма човешка броня, който поразително прилича на… гоблин в броня. Идеята на твоя първи помощник за дегизиране като човешки патрул принципно не е лоша. Ама принципно и вероятно ще отнеме много време, а и ще трябва да намалиш броя на екипажа си.
Запиши си кодовата дума „подкрепа”.
◘ Ако решиш да видиш има ли хляб в идеята на помощника ти ►Епизод 87
Другият вариант е да наблегнеш на настоящите задачи - избери кога ще нападнеш Бялата крепост:
◘ През нощта, осигуряваща ти прикритие и вероятно огнен обстрел от страна на противника ►Епизод 107
◘ През деня, гарантиращ ти отлична видимост и доволно количество будни защитници ►Епизод 117
С други думи от 77 взимаш „подкрепа” и имаш възможност да вземеш мома/жена при желание.
Тази кодова дума получаваш ако взривиш входа на крепостта, което ще рече че диверсията е блокирана. В епизод 88 където я получаваш направо ти са казва какви щети нанасяш на гарнизона. Ако разполагаш с „подкрепа”, част от защитниците са излезли в зоната на взрива и съответно дават фира.
Естествено, това горе може да е част от хумора, не знам.![]()
Честно казано на мен това не ми е направило впечатление. Заложил съм на това, че от контекста се схваща за коя кодова дума се говори. Но признавам, че може да е по-прегледно ако пак се напише визираната кодова дума.
За пестенето от курсива (авторовия и системният текст) съм гледал да пестя където мога, че често той е с обема на самия литературен епизод. тъй де освен в случаите когато е повече. =)
Ааа, предупреден си, даже още в началото на играта се казва че трябва и да се прибереш след като свършиш работата. Освен това съм изключително горд с баланса на горивото което е пресметнато така че накрая да караш само на газораторни изпарения =)
Набезите за брони и оръжия са предимно за да ти намали разхода, ако вече си екипирал добре отряда си - „кръв” и „кървища”. Всъщност взимането на тези кодови думи е основната цел на набезите. Без тях допълнителната точка репутация ще е изключително важна във финалните сметки дали ще килнеш Дракона. А и още нещо, тези точки влияят на крайната ти оценка и можеш да станеш „Зир-зир-клан”, ако докопаш 42 точки.
Кой да се сети, а и Черен замък е някакъв си незначителен преден пост... май. Очаквайте експанжън. =Р
- Направи ми впечатление, че ако не се заседяваш никъде (минаваш-заминаваш), реално може да обиколиш картата в единствен ден?!![]()
Не, преминеш ли в друг сектор сменяш и деня, това си го пише в огромния епизод =)
И редицата Е и редицата А са поставени там само за да изглежда картата по-автентично.
Да, ама художника е заралиия и не я е докарал съвсем.
Цвят за модериране
Ми не ми хареса.След като максимално се изкефих на конкурсната версия очаквах хартиената да е подобрена ама не би.Пак прекалено много зависиш от началните избори за кораб и дали ще ти пратят екипаж от казармите.Сега чет неща от сорта че можеш да поправиш нещата,като отидеш при тоя или оня ама да ги намериш си е живо тото.Нещата са пораснали,ама не за добро,прекалено голяма карта,прекалено голямо лутане.Може би ако нещата бяха направени на нива щеше да е по добре.Какво имам предвид: ами няколко карти една след друга,като свършиш едната мисия да почваш следващо ниво.Така както е направено безкрайното шматкане из картата мен лично ме изнервя.
- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
Вилорп написа:Тази кодова дума получаваш ако взривиш входа на крепостта, което ще рече че диверсията е блокирана. В епизод 88 където я получаваш направо ти са казва какви щети нанасяш на гарнизона. Ако разполагаш с „подкрепа”, част от защитниците са излезли в зоната на взрива и съответно дават фира.
Че аз трапезариите взривих, май...

psicho_lg написа:Така както е направено безкрайното шматкане из картата мен лично ме изнервя.
Мисли за "Дракона" като за "Пустинен Огън" - четеш всички квадратчета от картата, само и само да не пропуснеш някоя лакърдия на автора.

Pe6ka_S_Mnenie написа:Че аз трапезариите взривих, май...![]()
89
Спускаш се устремно към малкото дворче пред главните порти, събирайки очите на стражата.
◘ Ако разполагаш с кодовата дума „подкрепа” ►Епизод 78
◘ Иначе ►Епизод 68
78 и 68 в последствие ти дават възможност да взривиш кораба в малкото дворче 88.
88
◘ Намали Здравината на кораба с 30, запиши кодовата дума „бум” и мини на ►Епизод 47 (където вече е оценката)
69-ти епизод:
Все пак накъде пад… ъъъ се приземяваш?
◘ Ако си решил да насочиш първия щурм към основата на цитаделата и да акостираш в западния двор ►Епизод 79
◘ Може би си предпочел да се стовариш направо сред постройките в източния вътрешен двор ►Епизод 99
◘ Последният вариант е малкият преден двор, който може да ти даде добра защита, а и контрол над портата ►Епизод 89
99
Източният двор се оказва столовата, където през деня войниците лентяйстват, а привечер похапват.
◘ Ако разполагаш с кодовата дума „фенер” ►Епизод 119
◘ Иначе ►Епизод 109
Тук съответно дали е ден или нощ показва колко от защитниците са в двора и какво мазало ще направиш. Кодовата дума „бум” се записва само при предния двор.
Цвят за модериране
psicho_lg написа:Ми не ми хареса.След като максимално се изкефих на конкурсната версия очаквах хартиената да е подобрена ама не би.
Конкурсната версия е с изрязани странични случки, за да се побере в изискванията за конкурса и в крайна сметка си се получава една линейна история. Принципно и аз повече предпочитам линените.
Пак прекалено много зависиш от началните избори за кораб и дали ще ти пратят екипаж от казармите.
Ако не си си послал хубаво нещата в началото винаги можеш да оставиш нещата в ръцете на помощник вобана си. Именно затова я има и тази опция която дава кодовата дума „терикат”. =) Отделно от това можеш да се снабдиш с допълнително екипаж в едни от квадрантите на картата.
Сега чет неща от сорта че можеш да поправиш нещата,като отидеш при тоя или оня ама да ги намериш си е живо тото.
Наистина липсва предварителна информация какво къде можеш да намериш. Това е донякъде и реализъм, но определено би било хубаво да се направи една кръпка с която да се реши този проблем. Друг е въпроса колко ще е реалистично това и как гоблините ще имат подробна информация за това какво има на стотици левги от техните територии.
Нещата са пораснали,ама не за добро,прекалено голяма карта,прекалено голямо лутане.Може би ако нещата бяха направени на нива щеше да е по добре.Какво имам предвид: ами няколко карти една след друга,като свършиш едната мисия да почваш следващо ниво.Така както е направено безкрайното шматкане из картата мен лично ме изнервя.
На няколко места из картата можеш да намериш информация за местонахождението на Дракон, както и директно да се нанижеш на него. Играта е предвидена да е мрежова с отворен свят, което дава максимално пълно изживяване ако минеш през всички сектори. От друга страна е опитано да се даде достатъчно свобода на играча той сам да определи маршрута си, без да се даде много очевиден пряк път. Това е породено от факта че една то любимите ми компютърни игри е GTA която е с отворен свят и позволява на играча да се шматка по цялата карта без ограничения.
Подобен тип игри са Принца на пустинята и Пустинен огън, но за разлика от тях в Дракона във всеки един квадрант има една основна случка която можеш да разиграеш, а след това при повторно минаване сектора отново не е празен.
Би ли дал някакъв конкретен пример как може да се реализира това с много карти в Дракона, защото нещо не можах да си представя какво имаш в предвид.
Цвят за модериране
- Pe6ka_S_Mnenie
- Изпеченият крадец
Вилорп написа:89
Спускаш се устремно към малкото дворче пред главните порти, събирайки очите на стражата.
◘ Ако разполагаш с кодовата дума „подкрепа” ►Епизод 78
◘ Иначе ►Епизод 68
Нем, в западния двор се изтрясках. По-специално - направо сред постройките в източния вътрешен двор.

И в западния и в източния не си записал бум, макар да си съсипал корабчето =)
Цвят за модериране