Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

„Да намериш Дракон” - коментарна

Аватар
hameleona
Автор
Автор

Re: „Да намериш Дракон” - коментарна

Първо изиграване и неуспех. Кълна се, че разходът на гориво е убийствен. А джуджето е едно гадно копеленце.
Рестарт. :)
После пак ще пиша.
Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".
Аватар
hameleona
Автор
Автор

Успях, победих, велик съм!

Май...

Значи, играта е зарибителна, случките са разнообразни и интересни. Пукнах май десетина пъти общо. И утрепах Джордж, без да искам първия път като се засякохме. Трябва да призная, че се изкефих на историята и атмосферата на разказа. Но, ред по ред.

Плюсове:
-Динамично приключение с разнообразни възможности.
-Възможност за прескачане настройката на дневника.
-Текста те разсмива до сълзи на моменти.

Минуси:
- Е па системата е тромава - всички тегла можеха да се намалят с една нула, мотането по картата някой път е адски оплетено, а проверките за кодови думи някой път са ужасно тегави. Също така бонусът от гребците е много заплетена работа, а при първия залп със стрели можеш да наспамиш спокойно 25+ щета на противника.
- На определени епизоди изборите бяха... представени лошо.
- Краят е... леко нелогичен за добрия играч. Завърших с близо 20 точки здравина, а корабът ми се разпада на парчета.

Любими моменти "Къде зимуват раците?", Защитник на Нерея и играта на прескок.
Най-неприятни моменти - края.

Аватар
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Разиграх, играта няколко пъти.
Орингинално, приятно четливо.

Много ми харесаха:
- хумора и заигравките в книгата, бъзика с Торо, песен за огън и лед и т.н.
- Различните варианти за разиграване
- историята :)
- свежата атмосфера
- постиженията!!!
- свежата атмосфера
- постиженията!!!!!!

Не ми хареса:

- имаше един неприятен момент в прехода на картата, който беше доста объркващ (високите проходи нещо си, ако не се лъжа някъде между 111, 112 епизод). На по-младите и неразбиращи хора може да им скапе играта.

- някак си не разбрах във финалната битка как можеш да направиш 60 щети само с 20 хуаранга екипаж и код "вино". Пробвах го няколко пъти, но ми се видя невъзможно. Като цяло можеше да бъде малко по-пълна някак си...

- много е лесно да излъжеш играта, забиваш в един квадрат и чакаш докато дойде Дракон (поне в Лагера беше така). Не че е такъв голям минус но просто чисто перфекционистко ме дразни ;);)

Цялостна оценка: Отлично! Свежо !! :)

п.с. трябва д я пробвам още няколко пъти. Не съм обиколил всички места все още :(
Roses are red
My name is Dave
This poem makes no sense
Microwave
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

hameleona написа:Успях, победих, велик съм!

Май...
...

Минуси:
- Е па системата е тромава - всички тегла можеха да се намалят с една нула, мотането по картата някой път е адски оплетено, а проверките за кодови думи някой път са ужасно тегави. Също така бонусът от гребците е много заплетена работа, а при първия залп със стрели можеш да наспамиш спокойно 25+ щета на противника.
- На определени епизоди изборите бяха... представени лошо.
- Краят е... леко нелогичен за добрия играч. Завърших с близо 20 точки здравина, а корабът ми се разпада на парчета.

Любими моменти "Къде зимуват раците?", Защитник на Нерея и играта на прескок.
Най-неприятни моменти - края.

Първо честото!
- Системата и разхода на гориво са правени като в Полета на Грифона, ако не си го играл също го препоръчвам. Разходът наистина можеше да се облекчи поне с един порядък, но предпочетох да запазя референцията към вдъхновилото ме произведение. И освен това малко съм се поолял в системата.
За залпа на стрелите, разбира се, че можеш да направиш такава щета, но не и при втория залп. Бих препоръчал игра с водород и Рик за максимална щета.
- Ще се радвам ако споменеш конкретни епизоди та евентуално да ги маркирам като „грешки” та да не се объркват и други читатели.
- А, поизложил си се, ако си дадеш зор можеш да завършиш с 3 щета (27 здравина) само и пак да ти се разпадне кораба Идеята е че в последното меле след прочуствената ти реч става голямо мазало и нещо подобно на това което си направил с Джордж, явно обаче не съм бил достатъчно ясен в текста. Дали системен текст: „Оставаш на 2 Здравина след подлия финален номер на Гугрикх!”, ще помогне за подобряване на ситуацията?
А пробвал ли си да докопаш Легенда?
Не съвсем в тая връзка защо биеш Батугой точно ти дето знаеш че той е 16+ аксиомско ниво, а всички персонажи в мои игри са 3-то максимум?
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

dredknight написа:Разиграх, играта няколко пъти.
Орингинално, приятно четливо.

Много ми харесаха:
...
- постиженията!!!!!!

Не ми хареса:

- имаше един неприятен момент в прехода на картата, който беше доста объркващ (високите проходи нещо си, ако не се лъжа някъде между 111, 112 епизод). На по-младите и неразбиращи хора може да им скапе играта.
- някак си не разбрах във финалната битка как можеш да направиш 60 щети само с 20 хуаранга екипаж и код "вино". Пробвах го няколко пъти, но ми се видя невъзможно. Като цяло можеше да бъде малко по-пълна някак си...
- много е лесно да излъжеш играта, забиваш в един квадрат и чакаш докато дойде Дракон (поне в Лагера беше така). Не че е такъв голям минус но просто чисто перфекционистко ме дразни ;);)

- Дали можеш да конкретизираш какво ти се е сторило объркващо? При прехода от Б1 към В1 и обратно ситуацията е леко овъртяна и наистина не съм сигурен, че е достатъчно ясна.
- Ако имаш кодова дума вино или пък си пропуснал шанса си да направиш някакви предварителни щети на Дракон в последватата размяна на удари не трябва да правиш грешна стъпка. Това да имаш 20 хуаранга е точно такава стъпка. Все пак победата ти с 20 хуаранга и вина е възможна ако имаш И кодова дума терикат. =) Но щом така и така те радват постиженията ще те оставя сам да я намериш :twisted:
- Точно като и в живота, ако отидеш на точното място в точното време... Забележи обаче че чакането на пусия не е най-доброто решение с голям шанс да вземеш и вино при пусията.

В интерес на истината предишната версия на играта липсваше варианта да останеш на пусия, но доста то бета тестерите ме питаха защо трябва да изляза и пак да вляза? Усложних молко нещато като сложих първо случката с Бент в същия квадрант, но тогава питаха, защо трябва да се върна 2 пъти в квадранта за да намеря дракона. Това доведе до текущото решение в което има и кратки пътечки за достигане до целта, едно от тях е да не се подчиниш на първоначалните заповеди =).

Всъщност ако не си взел Защитник на Нерея, като Хамата какъв вобан си въобще! =)
Аватар
hameleona
Автор
Автор

Ами, предимно проблем ми бяха проходите и огромните указания за изборите.

За финала - няколко отделни финала щяха да са бонус, ако трябва да съм честен.

Като цяло, трябва да призная, че сандбокс елементите на разказа го правят доста тежък. При толкова кондишънинги на зоните, аз бих използвал плаващи кодировки - предполагам щеше да спести 1000-2000 думи само от "ако имаш КД "Х" мини на УУУ."

Или, щях да направя разказа по-линеен :)

Аватар
xenox
Автор
Автор

Писано е: "който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме"
Аватар
Branimer
Свръхразум
Свръхразум

xenox написа:Писано е: "който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме"

Евангелие от Матея, 13:12
Изображение
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

hameleona написа:Ами, предимно проблем ми бяха проходите и огромните указания за изборите.

За финала - няколко отделни финала щяха да са бонус, ако трябва да съм честен.

Като цяло, трябва да призная, че сандбокс елементите на разказа го правят доста тежък. При толкова кондишънинги на зоните, аз бих използвал плаващи кодировки - предполагам щеше да спести 1000-2000 думи само от "ако имаш КД "Х" мини на УУУ."

Или, щях да направя разказа по-линеен :)

В интерес на истината малко след като предодох конкурсната версия мислех да го преработя с плаващи кодировки, но това ми си стори твърде голяма играчка с която ме домързя да играя.

Както каза Матея намерил си единия финал. Всъщност по тая линия са два алтернативни финала. По другата пък са съвсем алтернативни за което бих препоръчал Рик+ повече мотаене около бялата крепост.

Сега като се замисля с него-май съм наплескал най интересните избори... и това ако не е дискриминация към Джор... тъй де гномите.

Смятах ли че би било добре да не може да чакаш дракона на пусия?
Аватар
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията

не не Бялата крепост е ОК. всъщност даже с тоя край я превъртях първия път... всъщност силно казано превъртях.
Просто я щурмувах, като си знаех, че няма да успея ;D. Всъщност направих го само за удоволствието да разбия летящата гемия в задния двор на крепоста (helll YEAHhh забравих да го спомена в плюсове) ;D

Вилорп написа:Смяташ ли че би било добре да не може да чакаш дракона на пусия?

Има вероятност да се отрази зле, имайки предвид броя на квадратчетата и ако някой вземе да ги обиколи всичките може да му свършва горивото прекалено често и просто да се отегчи. Но тук не взимам предвид фактора, че не знам колко е шанса да бъде срещнат Дракон без да се налага да го чакаш или без да попадаш на дадено квадратче втори път. Трябва да обиколя другата половина от земята подобаващо.

Ако и без повторенията е голям може се махне изчкващата част, но това са бели кахъри. Играта е супер :). Пък и е вече издадена...

По-добре мисли над следващата ;D ;D ;D
Roses are red
My name is Dave
This poem makes no sense
Microwave
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Така като ви чета имам чуството, че никой не е намерил бензино/въгле/водородостанция в играта.

Първия който спечели титлата Хазараг получава специален подарък от мене! =)
Аватар
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Ако говориш за торфените прерии, аз ги намерих и презаредих още при първата игра :).
Roses are red
My name is Dave
This poem makes no sense
Microwave
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Ти ако не си на водород и при родата на Анадрил може да презаредиш =)
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

ЗD модел на бялата крепост направен от Киро - благодаря!

Изображение
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Малко кореспонденция.

Първо благодаря за ревюто, оценявам че си си направил труда и да пишеш след като си прочел, това винаги помага.
Дали имаш време и желание да ми кажеш по-подробно за някой неща, римерно за сила или за това на кой от двата финала попадна (крепостта или яйцето)?
Също така ако този свят ти харесва вероятно си чел Полета на Грифона?

Ами на едно драконова яйце попаднах. Като се замисля, може би ми се струва претупано и заради цялостния ход на играта. Явно съм очаквал, че ще се наложи повече обикаляне за да намеря Дракон и да се сбием, но след няколко хода се ориентирах и после нещата се случиха някак много бързо...
Стила ли имаш предвид или сила? Ако е стила, не съм спец за да кажа много, но и на мен (както и в едно ревю в нета) ми направи неприятно впечатление онзи епизод с избитото село. Просто стоеше... хм... ами разбалансирано. Все едно, че пишеш по един начин текста и изведнъж гигантска промяна. Това имах предвид... А и честно казано този тип хумор на моменти ми идва в повече и спира да е смешен, може би би могъл да е в по-премерена доза.
И накрая- естествено, че съм чел Полета на Грифона. Даже ми е любима, въпреки че съм позабравил детайлите. След четенето на твоя разказ все се каня да я изчета пак.
Re: Ревюта и впечатления от брой 2 на "Призвание герой"

Това че си чел полета обяснява защо си намерил яйцето =)
Наистина разностилието (селския епизод) явно не ми се отдава та ще го избягвам за в бъдеще благодаря.
Полетът на гирфона я имаме дигитализирана с хипер линкове в каталога и в разедел дигитализация.
На пусия ли застана да чакаш дракона и ако да дали би успял да го победиш ако кодовата тума от пусията която взимаш беше вино*, а не пиво?
Бих те приканил и когато имаш време да опиташ да превземеш бялата крепост, което те вкарва в друг времеви крачол различен то този в полета на грифона. Ако я превземеш де.

*вино не ти дава право на предварителни маневри защото хуарангите ти са зир-пияни.

Ами не го чаках, обикалях да го търся, но май и на други места е можело да го изчакам
А Полетът си го имам аз... Все пак ми липсват 3 книги за пълна колекция
Тези дни се надявам да успея да отделя време за да преиграя цялата книжка и да разгледам и други възможности.
А иначе... Хм... С вино бях, първия път... И умрях. После само преиграх променяйки оценки и ориентирайки се в началото как да се сдобия с повече паплач и подобрения
Поздрави.

Дааа виното е много коварна работа =)

А дали мога да копирам кореспонденцията в коментарите?

Можеш. За мен няма никакъв проблем. Все пак имай предвид, че това са набързо нахвърляни мисли след дефакто едно изиграване на книгата.

Значи ще чакам и нещо по-обстойно след допълнителните преигравки =)

Аватар
Pe6ka_S_Mnenie
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Поне за сега - хумора е просто убийствен! :D :lol:
Определено ще я преигравам поне три пъти, искам да видя "специфичните особености" и на трите героя! :mrgreen:
Аватар
Horacio B. Andreas
Командос
Командос

Прочетох я веднъж вчера и много ми хареса. Със сигурност ще преигравам по другите разклонения.
Ще ми е интересно обаче как ще се приеме от някой нов читател, тъй като имаше доста препратки към форумни потребители и техни книги-игри, а и цялото произведение е по стара книга. Страничен човек едва ли ще открие нещо смешно в това героят му да се завие в палто от никси, но аз се насладих изцяло и на вътрешния хумор. :lol:
Евала на Вилорп и ще е яко да има още истории с тези гоблинчета. :thumbup:
П.П. Хммм, стана ми малко тъжно накрая, като знам какво го чака зир-вобана в "Полетът на грифона".
Изображение
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

В такъв случай* определено препоръчвам да отидеш и нариташ човеците в бялата крепост. Няма нищо по повдигащо духа от това да върнеш тъпкано на някого за нещо което ще направи в бъдеще =)
Да, произведението поначало беше предназначено за потребителите на форума и точно те могот истински да му се насладят.
Ще чакам да разкажеш какво става по другото разклонение =)

*натъжаването
Аватар
Efix7
Лорд Дракон
Лорд Дракон

Играх, падах, ставах, пак играх и така 2 седмици :clap:

Харесва ми играта, обикалянето по картата, събирането на постижения, свежия хумор.

Има разнообразие на целите в играта, което дава голяма доза преиграваемост. Стилът е забавен и комичен, което ме радва. Светът е добре направен и описан, жив и неповторим.

Натоварват епизодите с преходите между квадрантите и според мен раздуват обема излишно. Ако на картата имаше входен епизод за всеки квадрант ( или няколко входни ), можеше да се спести място, което да се използва за още интересни приключения.

Да, точната дума е приключения и играта е точно това. Забавна, интересна и изпълнена с приключения.

Сметките и дневника са точно толкова, колкото трябва да бъдат според мен - ни повече, ни по малко. Кодовите думи са множко и постоянните проверки имаш това, имаш ли онова малко ме тормозиха, но свикнах.

Препратките към различни филми, книги, места, сериали и известни и неизвестни личности внасят свежест в играта и по този начин тя не става монотонна и еднообразна.

Скритите епизоди също ми харесват. Мога да предложа следващия път да има скрито мини-приключение състоящо се примерно от 7-8 епизод, което да няма "вход" от стандартната игра, а да се влиза от "друго" място.

Лична оценка: Много висока :clap:

P.S. И не съм аз най-популяризатор, а ти защото си написал тази чудесна книга-игра.
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Благодаря много. Смяташ ли че с плаващи кодировки играта бибибла по-добра?
Да разбирам ли, че си се докопал до титлата Хазараг? :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Призвание Герой 2”