Аз все се нядявах да се вдигне вой, ма все добри хора са се навъдили около мене =Р
Иначе като видях че си писал тук реших, че ще коментираш етимологията на думата хуаранг и има ли тя почва извън рицарското войнство. Било то корейско или гоблинско.
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.
„Да намериш Дракон” - коментарна
Re: „Да намериш Дракон” или гоненицата в ПГ2
Спасе - аз гоблински не владея. Твоите хуаранги не знам какво означават. Моят Хуаранг е написано какво означава в Списанието.
Изобщо между твоите сополиви, зеленикави, плешиви (наместо покрити с предполагаемите брадавици и крастави петна) камикадзета - което е май по-правилния термин и моя Ги Су няма прилика. Всяка такава е очевадно случайна и без знанието или намерението на който и да е от двата автора. Нали така?
Изобщо между твоите сополиви, зеленикави, плешиви (наместо покрити с предполагаемите брадавици и крастави петна) камикадзета - което е май по-правилния термин и моя Ги Су няма прилика. Всяка такава е очевадно случайна и без знанието или намерението на който и да е от двата автора. Нали така?
You can destroy those who speak the truth but not the truth itself.
Преведено с google translate от: http://kor.wikipedia.org/HUARANGU!
Хуаранг – елитен въздушен боец/рицар; някой, който се носи като откъснат черешов цвят по южния вятър, преди да се размаже на земята. Хуаранги стават предимно гоблини и гноми, и чат-пат троли, избрали или принудени да изберат въздухоплаването за своя съдба. Някой от тях без проблем може да се разправи с човешки рицар или хубаво да нарита трима-четирима пехотинци.
Хуаранг – елитен въздушен боец/рицар; някой, който се носи като откъснат черешов цвят по южния вятър, преди да се размаже на земята. Хуаранги стават предимно гоблини и гноми, и чат-пат троли, избрали или принудени да изберат въздухоплаването за своя съдба. Някой от тях без проблем може да се разправи с човешки рицар или хубаво да нарита трима-четирима пехотинци.
В тоя google trnaslate вече и гоблински има, тц-тц!
Leidrin написа:Спасе - аз гоблински не владея. Твоите хуаранги не знам какво означават. Моят Хуаранг е написано какво означава в Списанието.
Съжалявам Леидрин, но след излизането на сборника, мисля, че хората вече ще бъдат раздвоени, а някой заблудени, относно тълкованието на думата Хуаранг. Аз лично я научих след прочитането на разказа ти.

А бре Вилорп, можеше да ги наречете Бумаранги

Leidrin написа:...
По точки:
- сополиви - на 3000 лакти височина на веси ще му текнат сополите, но пък това не е особен проблем щото замръзват и седят на висулки.
- Зеленикакви - в тези тежкиу словия на живото допълнителното подхранване със фотосинтеза не е за подцевянаве. Освен това зеленикавия цвят предоставя чудесен естествен камуфлаж, за не говорим какъв ужас изпитва противник нападнат изненадващо в гръб от голи гоблини*.
- Плешиви - молим молим. Имат си косица и грева и пънкарски прически.
- Камикадзета - нищо подобно, не скачат** с идеята да си дадат живота, но да вземат и чужд, а само да вземат чужд. Въобще хуарангите са привързани към живото си доживот.
- Ще изцядат Ги Су с порцалите - напълно съгласен, макар че някой могат да опитат да го обелят преди това.
- Съвпадението в имената е напълно случайно - тъй тъй, даже повече от случайно! Даже не знаех, че има хуаранги в Корея, които по съвместителство са и рицари на цветята.
- Сборника все пак не е в хиляден тираж - ако не са ме излъгали издателите е точно в хиляден тираж.
*нападнатия изненадващо от трол не изпитва ужас просто си седи разпръскан.
**ако не скочат сами ги хвърлят
Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
Ще ти заделя специален епизод в "Хуаранг и Кралицата - демон", в който да опишеш как го озяждат с парцалите. Хах! Само частта с обелването я пропусни - верно има лека еротика, ама това си е направо хард!
ПП - или со се гащите, ако това си имал предвид, благодаря Танер!
ПП - или со се гащите, ако това си имал предвид, благодаря Танер!
Последно промяна от Leidrin на 12 Сеп 2013, 17:00, променено общо 2 пъти.
- SatanicSlayer
- Магьосник
Лейдрин. Не с парцалите, а с порцалите. Моля забележи разликата в двете думи. Парцал е просто ненужна част от дреха, докато порцал са си чиста проба гащи 

Музика към Да намериш Дракон:
David Arkenstone - Welcome to Orgrimmar http://www.youtube.com/watch?v=CGWTOImNTug - в лагера звучи това
XTS040_27 RIDE TO VICTORY http://www.youtube.com/watch?v=zXgjM0gGLXQ - това докато се шматката напред назад
Two Steps From Hell - Strength of a Thousand Men: http://www.youtube.com/watch?v=N2RK6OGNMCY - това щом се намерят с Дракон
David Arkenstone - Welcome to Orgrimmar http://www.youtube.com/watch?v=CGWTOImNTug - в лагера звучи това
XTS040_27 RIDE TO VICTORY http://www.youtube.com/watch?v=zXgjM0gGLXQ - това докато се шматката напред назад
Two Steps From Hell - Strength of a Thousand Men: http://www.youtube.com/watch?v=N2RK6OGNMCY - това щом се намерят с Дракон
Цвят за модериране
Държейки в ръце вече издаденото "Призвание" си мисля, че все пак трябваше да лансирам идеята си за 2 допълнителни нива на трудност в "Да намериш Дракон":

Зир-коректор - открий максимален брой правописни, граматически и пунктуационни грешки в играта. В играта има общо 57 правописни, граматически и пунктуационни грешки.
Зир-педант - открий максимален брой нарушения на правилата за форматиране на "Призвание герой". В играта има общо 57 нарушения на правилата за форматиране.

Re: „Да намериш Дракон” - коментарна
Харесах си Фик, тръгнах да превземем без голям екипаж някаква бяла крепост и... до там бях. Малко ми е странно, че можеш да зарежеш основната идея на приключението по такъв начин.
Страшно е весела книгата. Чета си епизодите разбъркано, само заради лафовете.
Дам, да се неначудиш колко хора зарязват основната мисия. В общи линии крепостта може да се превземе и с готовия дневник в първите дни. Ако направо си хукнал натам бая зор трябва да си видял та да загубиш =).
Евентуално да те предизвикам да я превземеш след 7-ми?
Евентуално да те предизвикам да я превземеш след 7-ми?
Цвят за модериране
Демиджа ми беше към 30 точки, а се искат 60. Не взривих кораба - дожаля ми, а и още имах надежди, че ще търся Дракон.
От Кухнята: Тази част исках да я оставим като онлайн добавка или поне да направим механика да не може да се изпълнява при първо изиграване, но Спасимир си я обичаше прекалено много за да я закачаме, затова я оставихме в първоначално планувания вид.xenox написа:Харесах си Фик, тръгнах да превземем без голям екипаж някаква бяла крепост и... до там бях. Малко ми е странно, че можеш да зарежеш основната идея на приключението по такъв начин.
xenox написа:Демиджа ми беше към 30 точки, а се искат 60. Не взривих кораба - дожаля ми, а и още имах надежди, че ще търся Дракон.
Кораба ти дава 15-45 точки екстра щета като го взривиш и да това е алтернативния финал. =) Иначе самия кораб трябва да ти е понесъл към 25+ щети, та за какво да го пазиш =).
Доколкото помня на фаталния епизод в крепоста пишеше нещо от сорта: „А бегай отново на картата, че тука не е за малки вобанчета. Ще приема че не съм те видял тук.”
Цвят за модериране
Как да се попълва дневника на полета:

Цвят за модериране
Цветен дневник на Дракона. Щракнете върху картинката, за да ви се отвори в читава за разпечатка и разглеждане резолюция.

Цвят за модериране
Всеки гонещ резултат в дадена игра понякое време изключва графинчните мигащи ефекти за да не го разсейват и се съсредоточава върху играта.
Дневника на „Да намериш Дракон!” представен като таблица за максимално удобство и достатъчно място за писане.
Файлът съдържа 2 страници, като първата е с дневник за самостоятелно попълване, а втората с попълнен корабен дневник за лесен старт (попълнена е дори съответната кодова дума), предоставящ предизвикателството на една наистина тежка битка с Дракона.
Ако откриете някоя нова кодова дума може да си я запишете в самата книжка, та да знаете дали нещо пропускате и кога ще спечелите финалната титла Хазараг!
И още един линк със същото: В случай че нещо се бъгяса по форума =)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Цвят за модериране
Много приятен разказ. Справих се успешно от втория път и може би ще седна да го преиграя, въпреки че напоследък много рядко преигравам...
Ще споделиш ли какво те спъна първия път? Иначе има поне още един алтернативен финал, та силно препоръчвам и него.
Цвят за модериране