Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

Коментари и въпроси относно Инициативата

Публикувай отговор
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Re: Коментари и въпроси относно Инициативата

Дяловете вървят по 30 кинта, което ти гарантира поне една бройка от книжката. Можеш да вземеш от мен или от Никсата.
Другия вариант е да изчакаш да излезе от печата около началото на другата година и тогава да си купиш от бройките които ще се пуснат за продажба през форума.
Аватар
seriosblack
Суперагент
Суперагент

кво става :?:
The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

Изображение
Аватар
Efix7
Лорд Дракон
Лорд Дракон

Изминаха 82 дни от последните новини от Майкъл на блога. Във форума на Инициативата е снежна тишина.

Хубаво е да пуснете малко новини по каналите.

:)
Аватар
nixata
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Има новина: Майкъл пише! :) А и не сме обещавали регулярни новини...

Сега по-серизно: Крайния срок е края на януари 2013г. За момента имаме потвърждение от него, че няма да има забавяне.
За Пътуващия цирк:
Ейдриън Уейн - Чет Юни 26, 2014 6:31 pm
100% е моя цялата - само повечето текст е наливан от блонд
Аватар
Mindcrime
Автор
Автор

Нямам никаква представа кога ще бъде отпечатана книгата. В момента вече мога да говоря с Димо и с Евгений Йорданов и смятам да го направя до края на другата седмица, за да имам яснота как е тяхната програма. Освен това се надявам най-късно до края на ноември с Юри да приключим един тест за това как ще върви редакцията, понеже книгата е разделена на няколко части и мога да дам първата част в завършен вид преди да съм написал останалите.

Имам план книгата да бъде написана най-късно до средата на януари.

Ще пусна повече информация в блога на Инициативата не по-късно от средата на ноември.
Хубаво е да се спрат тези приказки за групата около ММ. Мит е това, няма такава група. Има група хора, които направиха СКИ. Аз не съм сред тях. Харесва ми това, което правят, надявам се да ги подкрепя в начинанията им с две добри книги-игри.
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Още добри новини! Браво!
Аватар
nixata
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Ето малко инфо от блога "до къде е стигнала книгата":

http://mindcrimeprojectinfo.com/dokude-stigna-knigata/
За Пътуващия цирк:
Аватар
Horacio B. Andreas
Командос
Командос

Някави промени има на сайта. Събират се допълнителни заявки ли?
Изображение
Аватар
nixata
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Horacio B. Andreas написа:Някави промени има на сайта. Събират се допълнителни заявки ли?

Не. Още не е финална sign up - формата. Тя ще е за хора, които не са участници, които да я използват, за да си заявят бройка от книгата за купуване. Така или иначе има доста хора с повече бройки.
За Пътуващия цирк:
Аватар
Dark_Kaiser
Трошача
Трошача

Ще има ли някакъв вариант за дигитално копие на книгата?
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Ами аз поне ще си искам и такова, все пак на дядо мраз съм си поръчал четец =Р
Аватар
nixata
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Предполагам, че за част от участниците ще представляват интерес тези отговори на Мишо:

Mindcrime написа:Bloucester:
Благодаря за бързия отговор. Надявам се, че не си ме разбрал погрешно - не ме интересува нито дали ще спазиш предварителния срок, нито какво става с парите, просто искам да се получи хубав и качествен продукт, за което е необходимо време.

Мисля, че е напълно разбираемо участниците в Инициативата да се интересуват както от това докъде съм я докарал, така и от това дали не смятам да претупам нещата. Книгата трябваше да бъде ако не издадена, то поне написана до средата на февруари. Имах достатъчно време за това, все пак цяла година. Преди една година мислех така. Дори в началото на декември вярвах, че има много малка вероятност да не спазя крайния срок. Вече е ясно, че няма да мога да го спазя.

Скоро ще пуснем материал на блога, в който ще разкажа какво ми си случи през тази година и как виждам нещата занапред. Понеже всяка уговорка подлежи на разваляне при някакви условия, ще обсъдя с организаторите и възможност разочарованите от мен участници да се оттеглят от Инициативата с компенсация. Вярвам, че е коректно да има такава възможност, след като не съм спазил срока.

Няма никаква възможност да се откажа от книгата. Хвърлил съм много труд и вече емоционално съм много свързан с темата и с героите. Само сериозна злополука може да ме спре.

Ще си "открадна" още един уикенд, понеже ми върви работата. Което означава, че някъде в периода 25-28 февруари ще направим една или две срещи с организаторите, след което ще пуснем материал на блога.

Определението за хубав и качествен продукт е много мътно. Много искам да се получи такъв продукт, понеже наистина не вярвам да напиша още една книга в този живот, без значение дали книга-игра или художествена литература. Няма как да съм сигурен дали моите виждания за качество ще съвпаднат с вашите. Но мога да ви уверя, че когато работя по книгата, правя това със същата концентрация и желание за постигане на качество, с които се справям с някои трудни и предизвикателни задачи в работата си.

Mindcrime написа:kiril_ps:
Разбра ли се вече кой ще е по художественото оформление, кой ще ни зарадва с уменията си? Аз лично бих се радвал на цветни илюстрации, но може би не е удачно?

С Евгений Йорданов и с Димо Стоянов имаме принципна уговорка да зарадват всички нас с уменията си. С Евгений нямаме точна уговорка за заплащане, но точно това е област, в която имам увереност, че имам пълен контрол. Просто се разбрахме да определим цената, след като нарисува първите две илюстрации и е наясно колко време му отнемат.

Евгений Йорданов ще нарисува 12 или 18 черно-бели илюстрации. В първоначалния план бяха 12 и е по-вероятно да се придържаме към него. Но напоследък мисля за разцепване на книгата на два тома. И ако стане така, ще има по десетина илюстрации в том. Под "илюстрация" имам предвид рисунка на цяла страница. Знам, че ще е скъпо, но това е моя грижа. Винаги съм знаел, че ако се наложи да се вкарат повече пари в проекта, за да постигна моето виждане за качествен продукт, ще вкарам мои пари без това да се отрази на разпределението на бройките.

Евгений ще нарисува илюстрациите в книгата, както и картинката за корицата. Ако са два тома, ще нарисува и двете корици.

Димо Стоянов ще оформи кориците. Понеже книгата си има ясно отделени глави (между 6 и 9, в зависимост от това какво ще реша за две по-малки глави, както и за възможност да добавя още една глава в края), възможно е при желание и настроение Димо да участва с илюстрации в началото на всяка глава. Тогава няма да е проблем разликата в стиловете на двамата.

И Димо, и Евгений смятат, че няма никаква нужда от цветни илюстрации.

Каква е възможността Евгений да се откаже от участие... Според мен има две възможни причини. Едната е да му се стори, че съм поредния несериозен автор на книги-игри. Все пак, трябваше отдавна да съм му предал указания за първите 6 илюстрации. Другата възможност е като при мен - някаква злополука, която да го ограничи. Все пак, за него работата е преди всичко. Имаше проблеми с ръката с която рисува миналата година. Ако прецени, че не може да поеме допълнително натоварване, възможно е да се откаже. Но за момента няма никакви признаци за такъв проблем и го споменавам по-скоро за пълнота при изреждане на възможностите.

P.S. По молба на Глобален Модератор Велчев, моля не отговаряйте на това мнение! :)
За Пътуващия цирк:
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

До колко е набъбнал обема към днешна дата?
На срещите ще могат ли да се довлекът неорганизатори?
Аватар
Mindcrime
Автор
Автор

Оставям на организаторите да преценят как да стане.
Вярвам, че най-разумно е да се видя само с тях, да пуснем изявление и едва тогава да се мисли за среща с участниците в Инициативата.
Зависи и от интереса и възможностите на участниците.

В момента имам правила на игра, дневник и работеща система, които няма да се променят повече.
За разлика от миналото, този път променям схемата в движение, добавям епизоди, а понякога и случки.
Набраният до момента текст е нищожен - малко над 15 000 думи.
Важно е колко ще бъде на 25 февруари.
Хубаво е да се спрат тези приказки за групата около ММ. Мит е това, няма такава група. Има група хора, които направиха СКИ. Аз не съм сред тях. Харесва ми това, което правят, надявам се да ги подкрепя в начинанията им с две добри книги-игри.
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Щом имаш схема към момента, колко епизоди обхваща тя?
При промяната на схемата не ти ли се налага и преномериране на епизоди?
Аватар
Mindcrime
Автор
Автор

Обикновено слагах номерата в края, когато започваш да наливам текста. Или поне така си спомням, че съм правил. Всеки епизод беше правоъгълник, в който записвах важните неща. Горе вляво оставях празно място за епизод.
Имах и един лист, на който задрасквах използваните вече номера.

Сега съм променил няколко неща.
Първо, едно време събирах на един лист А4 и по 150 епизода, докато сега са 30-50 на лист.
Второ, номерацията на епизодите я отразявам в екселски файл, в който записвам и малко подробности, които се надявам да помогнат на Юри при проверката.

Трудно ми е да кажа колко епизода е схемата в момента. Листата са вкъщи, аз съм в офиса. Епизодите не са номерирани, трябва да броя правоъгълничета. Би трябвало да са малко над 1 500 епизода. Опитът от първа глава сочи, че добавям и махам епизоди, но съотношението е около 3 пъти в полза на добавените.
Аватар
Рони# Мейдей
Автор
Автор

15 000 думи не ми се струват много малко. Разбира се, когато става въпрос за 1 500 епизода, което сигурно ще бъде 150 000 думи, нещата са по-различни. Излиза, че Майкъл не е толкова назад с писането (щом има и схемите).
http://www.amazon.com/xsmind-Path-of-Li ... 606&sr=1-1
The Path of Light Gamebook for Android
Аватар
ze BG
Автор
Автор

Mindcrime написа:Би трябвало да са малко над 1 500 епизода. Опитът от първа глава сочи, че добавям и махам епизоди, но съотношението е около 3 пъти в полза на добавените.
:sleepu
Аватар
Leidrin
Победител в конкурс
Победител в конкурс

:clap: :clap: :clap: :wwww , с екзалтирани възгласи на нетърпение!!!
Мале, мале веднъж да стане готова!!!
You can destroy those who speak the truth but not the truth itself.
Аватар
Efix7
Лорд Дракон
Лорд Дракон

Ихааааааа 1 500 епизода. Това ще е колосален труд.!!! Не мога да очаквам нищо по-малко от него. :clap:
Публикувай отговор

Обратно към “Нова книга-игра на М. Майндкрайм”