Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.
Коментари и въпроси относно Инициативата
Коментари и въпроси относно Инициативата
В тази тема всеки може да коментира Инициативата и да задава своите въпроси. Може да изпозлвате и формата за задаване на въпроси и на нашия блог: http://mindcrimeprojectinfo.com/zadaite-vupros/
За Пътуващия цирк:
Ейдриън Уейн - Чет Юни 26, 2014 6:31 pm
100% е моя цялата - само повечето текст е наливан от блонд
Re: Коментари и въпроси относно Инициативата
Кога ще се изяснят методите за събиране на средствата?
Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
Вилорп написа:Кога ще се изяснят методите за събиране на средствата?
След срещата на Мишо с адвокатската кантора, за да сме сигурни, че го правим по правилния начин и легално. В началото на декември се надяваме, че ще всичко ще е ясно и слагаме край на заявките и започваме реалното събиране на заявените суми. Най-вероятно ще има и Paypal с оглед интереса към този метод от доста хора:)
За Пътуващия цирк:
Имам въпрос относно сайта. Не можах да намеря списък с хората, които са заявили участие и общата събрана сума (не тази от този форум, а тази, която се събира в сайта). Ако искам да променя размера на заявката си, да кажем да я увелича, трябва да знам размера на събраната/заявената до момента сума. Ако не искате да се виждат имената на участващите, поне един общ брояч (като този с оставащото време) може ли да се сложи?
Също така след като веднъж съм заявил участие, с да кажем 60 лева, и искам да го променя, на да кажем 120, трябва да подам наново 60 лева или направо 120? (това малко идва като следствие на първия въпрос
)
Също така след като веднъж съм заявил участие, с да кажем 60 лева, и искам да го променя, на да кажем 120, трябва да подам наново 60 лева или направо 120? (това малко идва като следствие на първия въпрос

Blackjack написа:Имам въпрос относно сайта. Не можах да намеря списък с хората, които са заявили участие и общата събрана сума (не тази от този форум, а тази, която се събира в сайта). Ако искам да променя размера на заявката си, да кажем да я увелича, трябва да знам размера на събраната/заявената до момента сума. Ако не искате да се виждат имената на участващите, поне един общ брояч (като този с оставащото време) може ли да се сложи?
Също така след като веднъж съм заявил участие, с да кажем 60 лева, и искам да го променя, на да кажем 120, трябва да подам наново 60 лева или направо 120? (това малко идва като следствие на първия въпрос)
Обсъжда се възможността за списък, но моето мнение е че няма да е ок да се публикуват имената на хората. Не всеки обича имената му да ги има някъде (лични данни и т.н). Има идея и за часовник с оставащата сума, но може да заработи след като започнем реалното събиране на парите. Сега в седмичните анонси на блога ще обновяваме информацията с колко е нараснала заявената сума.
Относно това как да повишиш участието си: в полето коментар просто отбележи какво си заявил последния път (ако не е било в блог-а напиши и ника си, защото сега виждаме само имена, телефони, мейл и т.н). Впрочем видях ти заявката

За Пътуващия цирк:
nixata написа:Да напомня на всички, че всеки вторник на блог-а ще има новини относно Инициативата. Можете да погледнете последната новина. Мисля, че на някои от Вас ще им хареса.
Ще се хареса на софиянци. Останалите само ще завиждаме

Метални пъзели и други интересни неща: - http://www.computer4e.com/
vanio_l написа:nixata написа:Да напомня на всички, че всеки вторник на блог-а ще има новини относно Инициативата. Можете да погледнете последната новина. Мисля, че на някои от Вас ще им хареса.
Ще се хареса на софиянци. Останалите само ще завиждаме
Хората от други градове също са добре дошли. Ще гледаме да е в ранния следобяд, за да може някой ако си пътува да му е удобно.

За Пътуващия цирк:
Всъщност брояч с парите изглежда много необходим, защото сега след като се затвориха темите във форума няма никакви представа как върви събирането и дали напредваме. Ако някой разбира от javasript може да се направи и динамично да се върти както с оставащото време (примерно ако постъпят 60 лв. се разпределят за час с по 1 лв. на минута, 120 лв. за 2 часа и т.н.) Така ще е много надъхващо, но и просто изписани парите също е достатъчно. Много важно е да има такъв и за хората, които за пръв път попадат на инициативата (за тях всъщност е най-важно), за да могат да разберат на секундата, че вече има събрана една сериозна сума.
ze BG написа:Всъщност брояч с парите изглежда много необходим, защото сега след като се затвориха темите във форума няма никакви представа как върви събирането и дали напредваме. Ако някой разбира от javasript може да се направи и динамично да се върти както с оставащото време (примерно ако постъпят 60 лв. се разпределят за час с по 1 лв. на минута, 120 лв. за 2 часа и т.н.) Така ще е много надъхващо, но и просто изписани парите също е достатъчно. Много важно е да има такъв и за хората, които за пръв път попадат на инициативата (за тях всъщност е най-важно), за да могат да разберат на секундата, че вече има събрана една сериозна сума.
Съгласен съм с теб напълно. Ще се опитаме да има подобен часовник или поне някакво поле със заявената сума до момента. До тогава в седмичните анонси ще обявяваме сумата, но подобен часовник е много по-добър вариант. Важно е хората да са надъхани като започнем и реално да ги събираме

За Пътуващия цирк:
Като допълнителна идея - може да сложите във форума "процентно" представен прогрес, дори може да се опреснява директно в заглавието на някоя тема.
тоя последния пост, ако беше във Фейсбуук, щях да го лайкна ; )
Ще обсъдим идеите като задължително на блога ще има място, където ще може да се вижда докъде се е стигнало.
Вече можете да виждате прогреса и на блога:
http://mindcrimeprojectinfo.com - диаграмата се намира по-долу вдясно.
Ползвам wordpress plugin за това, което виждате там.
http://mindcrimeprojectinfo.com - диаграмата се намира по-долу вдясно.
Ползвам wordpress plugin за това, което виждате там.
Добре изглажда, като почне и да се събира сумата може върху зеленото да пуснете и едно червено което да показва колко реално е събрана, защото за момента това е само обещаната ми се струва.
Цвят за модериране
Вилорп написа:Добре изглажда, като почне и да се събира сумата може върху зеленото да пуснете и едно червено което да показва колко реално е събрана, защото за момента това е само обещаната ми се струва.
И после едно черно стълбче за похарчени:)
За Пътуващия цирк:
Аз бих искал да попитам за броя на хората заявили участие. Само като число, без имена, без значение дали са внесли някаква сума или само са обещали.
Парите най-вероятно ще ги съберете. Интересува ме количествено какъв е проявения интерес към инициативата.
Парите най-вероятно ще ги съберете. Интересува ме количествено какъв е проявения интерес към инициативата.
gbm написа:Аз бих искал да попитам за броя на хората заявили участие. Само като число, без имена, без значение дали са внесли някаква сума или само са обещали.
Около 40.
За Пътуващия цирк:
А какво мислите да направите, за да популяризирате блога? Имате много тежка задача да съберете още не малко пари, а на текущи и новорегистриращи се потребителя от форума няма как да разчитате за толкова много...
ze BG написа:А какво мислите да направите, за да популяризирате блога? Имате много тежка задача да съберете още не малко пари, а на текущи и новорегистриращи се потребителя от форума няма как да разчитате за толкова много...
Ами предвидили сме различни места за информиране на евентуални участници освен блога, но все пак разчитаме на всеки един участник досега също сам да популяризира идеята сред приятели, познати и т.н, които са извън форума. Част от хората в Инициативата се включиха именно по този начин. Ако някой също има идеи .. може да предлага!

За Пътуващия цирк:
е, моето предложение определено не е откриване на топлата вода, но - мисля, че това, което не пречи на никого, е всеки, който се чувства съпричастен към инициативата, да публикува линк към инициативата на стената на фейсбуук профила си (ако има такъв).