Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

Подкрепете ни в Patreon

Аватар
Mr. Green
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 23
Регистриран на: 14 Яну 2023, 13:23
Местоположение: Planet Earth

Подкрепете ни в Patreon

Здравей, приятелю на книгите-игри!

Имам удоволствието да ти представя първата и единствена по рода си иновативна платформа за четене на книги-игри, на която ще изживееш невероятни приключения в които героят си ТИ!

Първата бета версия на сайта е разработена преди три години, като оттогава той претърпя много промени и подобрения в интерфейса.

Постарах се да автоматизирам част от механиката, като например добавянето и премахването на точки от дневника, записването на кодови думи, преминаването на следващ епизод при избор, шанс... С течение на времето обаче се отказах от пълна автоматизация, понеже смятам, че това ще направи читателят мързелив, а не това е целта на тази платформа.

Именно за това всеки играч ще следи самостоятелно дали е получил или пък не дадена кодова думи, предмет или умение, така както се случва при четенето на една книжна книга-игра. Освен това той сам ще преценява дали може да "измами" или пък да играе честно спрямо показателите си в дадена игра.

Само в България досега са издадени над 350 книги-игри, като в не малка част от тях присъстват бойни схеми, механики, шанс, различни системи за точкуване. Именно това прави тези книги толкова интересни - неограничените варианти в които всеки читател може да играе. Това обаче е и основният фактор, който влияе върху развитието на тази платформа за интерактивно четене.

Колкото по-сложна е дадена книга, толкова повече време и усилия ми отнема за да създам системата зад нея и да я приложа така, че читателите да могат да я играят пълноценно. Понякога правилата на една книга съвпадат с друга, а пък друг път - не.

Смятам, че книгите-игри са истинско литературно богатство и поради тази причина не желая да обвързвам четенето им на тази платформа с платени регистрации или реклами.

В този ред на мисли трябва да уточня, че тази платформа Е и ЩЕ СИ ОСТАНЕ АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНА за регистрации и прочитания на книгите, тъй като е замислена и създадена като електронна библиотека със свободен достъп. Всички знаем, че времената се менят доста динамично, системите търпят бързи подобрения за да могат да представят най-доброто на своите ползватели.

Именно затова и отварям тази кампания, за да дам възможност на феновете на книгите-игри да допринесат с колкото пожелаят за по-бързото и стабилно развитие на тази единствена по рода си електронна библиотека за безплатно четене на книги-игри.

Освен това чрез дарения ще мога да поддържам платформата, да я хоствам на сигурно място, да правя подобрения по нея, както и да работя по въвеждането на нови механики и книги.

Бъдете здрави!


Линк към Patreon: https://www.patreon.com/GameBookBG
Публикувай отговор

Обратно към “GameBook.BG”