Скъпи приятели, регистрациите във форума за забранени, затова за вход във форума можете да използвате email-а и паролата с които влизате в GameBook.BG!
Ако имате грешка при вход можете да смените паролата си за GameBook.BG и същата ще бъде активна и за форума.

Ако въпреки всичко получавате съобщение за грешка при вход можете да ни ПИШЕТЕ ТУК !

Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса"

Бихте ли участвали в инициатива за издаване на "Прашинки в космоса"

50
13
81%
100
3
19%
Повече (напишете)
0
Няма гласували

Общо гласове: 16
Аватар
Pe6ka_S_Mnenie
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса"

В кратце - бихте ли участвали в инициатива за издаване и с колко.

Игра и правила:

http://magazine.knigi-igri.bg/2012/07/m ... -igrata-2/

http://magazine.knigi-igri.bg/2012/07/m ... na-igrata/

Допълнително - препоъки за преправяне, опростяване - пишете в пост.
Аватар
sycamore_bright
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Re: Анкета - инициатва за "Прашинки в космоса"

Принципно, ако се намери редактор и ако hameleona опрости малко правилата, според мен би се получило доста добре. Аз бих участвал в инициативата. Не знам още с колко.
П.С. Честно казано обаче, повече бих се радвал да видя на хартия продължението на конкурсния разказ :)
Аватар
hameleona
Автор
Автор

Ам, да вметна няколко неща:

В момента, в този си вид, книгата не е за издаване - плаче за сериозна редакция на текста и системата, мисля че все още има сбъркани препратки и завършва с два епилога и очаквано продължение, което е грешка. Само за да си чеша езика и за шанса 1:1 000 000, че някой вземе и изсипе нужните пари за издаване ще вметна какво бих направил ако стане въпрос:

1. Редакция. От-до. Не говоря за граматически и пунктуационни грешки, говоря за ужасния на места изказ. Да, като я писах трябваше само да гледам да е по-добре от 50% от старата вълна. Сега обаче не виждам причина да се издава нещо със слаб текст, особено имайки предвид, че и сам мога да го подобря доста (ако има и редактор, с който да бачкам - още повече).
2. Преработване на системата. Системата е доста тежка, макар и да бачка много по-добре на хартия (или поне мисля, че ще бачка по-добре), отколкото в дигитален вид. Във всеки случай има няколко лесни метода за олекотяване с поне едно 50%. Вероятно ще бъде намален и броят на оръжията.
3. Завършеност. Заменяне на кодовете с кодови думи и директно разкарване на огромна част от тях, които бяха с идея за продължение. Ако някога такова има ще е или по "каноничния" завършек или ще има някакъв друг начин за прехвърляне на събитията.

Това е. Някога имах идея за тотална преработка, фиксирайки всички битки в разклоняваща се схема, премахване на циклите и т.н. но се боя, че без схемата (а тя е далеч от линейна) и бележките по въпроса на особен шанс това да стане.
Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".
Аватар
ze BG
Автор
Автор

Какви са целите на инициативата?
Издаване само за хората, които са участвали?
Издаване в ограничен тираж (с/без печалба)?
Издаване в нормален (1,000 бр) тираж (с/без печалба)? Методи на разпространение?
Аватар
hameleona
Автор
Автор

Re: Анкета - инициатива за "Прашинки в космоса"

Да отбележа, това не е моя идея, а идея на Пешката. Ако ще е форумна инициатива и ако ще го задвижим преди да се вземат каквито и да е пари ще съм завършил и пуснал преработената версия. Личните ми предпочитания са за някакъв смислен тираж (500-1000 броя, доколкото разбирам по-малко е просто безсмислено). Как, какво и защо с парите - не ми е сега момента да говоря, Пешката подхвана темата - той да казва :mrgreen: Аз само отговарям какво и как ще направя аз, ако има интерес.

Monevwww
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Да, бих се включил. Аз съм на мнение, че трябва жанра да се поощрява с нови и разнообразни произведения...така или ще се привлекат нови фенове (по-трудно) или ще се "събудят" такива стари...
Лично аз дълги години гледах с пренебрежение на книгите игри...дори знаех за форума,но някакси все тая и...все пак в мен се пробуди нещо..първо Патрулът, поалед Тетрадката, Котаракът ...и т.н.
Та зао не...аз съм, доколкото мога зад всяка една инициатива. Откакто пиша във форума не съм участвал само за КВ..
Аватар
Вилорп
Магьосник
Магьосник

Мога да се включа финансово и с прадпечат при нужда.
Аватар
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум

С удоволствие бих участвал с някаква сума, хващайте се и организирайте инициативата. :)
КОНКУРС ЗА КНИГА – ИГРА „ТАЛАСЪМИЯ” 2015г.
viewtopic.php?f=144&t=4186
Аватар
nixata
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Аз бих участвал, но за съжаление нямам време и възможност да се захвана с организацията. Не съм ги чел Прашинките. Ако ще се издават няма да бързам да го правя :)
За Пътуващия цирк:
Ейдриън Уейн - Чет Юни 26, 2014 6:31 pm
100% е моя цялата - само повечето текст е наливан от блонд
Аватар
Pe6ka_S_Mnenie
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Хал-хабер си нямам от издаване на книги (живата история показва, че това не е проблем, но...) По този повод - да почакаме Спас да висне насам, та да каже каква е мизата, ако се работи на принципа на тетрадките.
Ако Хамата иска нека се пуснат в тираж за свободна продажба, ако иска да е частно парти. :) Ако Хамата "ще удари един лак" на цялото нещо - още по-добре. :)

Давам 50 кинта, искам бройки по корична цена. Ако Уейн узурпира и тази инициатива, предплащам 2 бройки на корична цена. Не ми дреме дали ще има илюстрации, за Корица бих предложил или да се купи стокова, или да се врънкат съфорумци с опит.
Та, бройте ме за "касичка" - при съответните условия. Нямам против и да съм бетатестер, но до там ми стигат кАлификациите. :hi:
Аватар
nixata
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Пешка няма ли ти да я органзираш... сега изведнъж 50 бройки... Я се стегни, така и баба знае :grin:
За Пътуващия цирк:
Ейдриън Уейн - Чет Юни 26, 2014 6:31 pm
100% е моя цялата - само повечето текст е наливан от блонд
Аватар
Pe6ka_S_Mnenie
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

Из чата:

@ Вилорп - Сря Юли 30, 2014 7:49 am
Поздрави от Камчия!
Аватар
@ Вилорп - Сря Юли 30, 2014 7:50 am
Жорж, ти къде си печеш дупето бре?
Аватар
@ Вилорп - Сря Юли 30, 2014 7:53 am
Жоре сметни ми го в знаци, та да напарвя цена на прима виста.
Аватар
@ Вилорп - Сря Юли 30, 2014 7:54 am
Иначе смятайна база 0.02 стотинки на страница някъде
Аватар
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум

Абе, Жорка, какви са тия притеснителни слухове, че Уейн ще узорпиа инициативата? Сакън!
КОНКУРС ЗА КНИГА – ИГРА „ТАЛАСЪМИЯ” 2015г.
viewtopic.php?f=144&t=4186
Аватар
hameleona
Автор
Автор

Я стига, Уейн ако е искал да ги издава е имал две-три години на разположение. Да се е сетил сам. ;)

Отново казвам, ако ще се издава - мога да врътна една сериозна редакция на цялото чудо. Ако се съберете десетина души, ще я почна, като я завърша ще пусна тука финалния вариант и така. Признавам, обаче, че издаване, за да седи някъде на нечия стена ми се струва контра-продуктивно.

BatBoril
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова

Дано скоро се съберат достатъчно хора. Както посочих в анкетата ще се включа с 50 лв. Само като започне набирането на средства пуснете 1 ЛС как и къде да пратя парите.
Аватар
hameleona
Автор
Автор

Да се похваля, че намерих пълния архив на Мисия Магелан в докса на една стара поща. Така редакцията става неимоверно по-лесна :D

Едит:
Да го таковам, не е пълния архив... но пак е нещо де.

Аватар
Pe6ka_S_Mnenie
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец

По данни от Цпас:

420 000 знака
/1800 = 233 страници коректорски

233*0.5 = 117 лева за коректор

/2200 = 190 странизи за печат

190*0.02 = 3.8 (вероятно на бройка). Примерно сто стават 3.8*100= 380 лв.? Спасе?
Което ме навежда на писълта да се провери и за тиражен печат. Или нещо такова.

Хубаво е участниците да кажат как виждат възвръщаемостта от вложението си, особено теви с глоеми суми. Дали бройки, дали пари от продадени в последствие бройки (ако примерно не искат 7-8 парчета от същата книга, в което няма и смисъл).

Аз казвам като се нагласят всички разходи Хамата да си определи корична цена, в края на краищата е работил над година по книгата и е справедливо да получи пари от нея.

Бих предложил да се цанят Торо или СКИ като идател, дори фиктивен, за да се осигури дистрибуция онлайн и по събития. Пак Хам има думата.
Аватар
comics_ross
Духът на Прерията
Духът на Прерията

Pe6ka_S_Mnenie написа:Хубаво е участниците да кажат как виждат възвръщаемостта от вложението си, особено теви с глоеми суми. Дали бройки, дали пари от продадени в последствие бройки (ако примерно не искат 7-8 парчета от същата книга, в което няма и смисъл).

Това как ще го реализирате? :oops:

Останал съм с впечатление, че изчерпването на тиражите отнема няколко години. Някой ще се ангажира през този период да разпределя „дивиденти“ между участниците? Трудно си представям как ще го направите – губене на време за ходене по срещи, такси за междубанкови преводи и т.н. При това говорим за някакви съвсем малки суми.

Ако пък изплащате паричките наведнъж, как ще определите реда на хората? Или ще изчакате изчерпването на тиража, за да преведете дължимите суми на всички едновременно? В този случай може да отнеме 3-4 години (ако изобщо се случи).

Трябва да имате предвид и това, че през този период някой трябва да събира приходите от продажбите, да води отчетност и да информира участниците.

Не искам да ви се меся, но не ми изглежда осъществимо.
Аватар
psicho_lg
Лорд Дракон
Лорд Дракон

Само да напомня че Хамата каза,че ако ще се издава иска тираж 500-1000 бройки.Така че не знам Пешката що смята за сто

hameleona написа:Да отбележа, това не е моя идея, а идея на Пешката. Ако ще е форумна инициатива и ако ще го задвижим преди да се вземат каквито и да е пари ще съм завършил и пуснал преработената версия. Личните ми предпочитания са за някакъв смислен тираж (500-1000 броя, доколкото разбирам по-малко е просто безсмислено). Как, какво и защо с парите - не ми е сега момента да говоря, Пешката подхвана темата - той да казва :mrgreen: Аз само отговарям какво и как ще направя аз, ако има интерес.
Публикувай отговор

Обратно към “Мисия Магелан”